Källberg siar slutresultaten för LIF och Löven

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka men har en intensiv helg framför sig. Mycket sport i den här krönikan, men också lite god matlagning. Läs krönikan här.

Ska bli kul att testa Beef Wellington

Äntligen fredag, brukar man ju säga. Och visst är det fredag, men för mig innebär det ytterligare ett startskott för en intensiv sporthelg. Under helgerna befinner jag mig lika mycket i Lindesberg Arena och i Lindehov som i soffan framför teven.

Kommande helg är dock Lindlöven på sin andra norrturné och jag kan bevaka matcherna via datorn, men både LIF Lindesbergs damer och herrar spelar hemma på söndag och om jag hinner kan det nog bli en hemmamatch för Lindesberg Volleys unga lag i ettan på lördag.

Jag frågar mig vad som har hänt med Lindlöven? Under hösten åkte man Mellansverige runt och vann mot alla lag i Hockeyettan västra, men i Allettan norra har man ännu inte efter sju matcher vunnit en enda. I morgon drar man norröver med manskapet för match mot Sundsvall Hockey, en match som Lindlöven borde ha en god chans i. Men jag är tveksam. Man jagar alla motståndare så de nästan spyr i varje matchinledning, men har man inte gjort två, tre mål när orken tar slut är taktiken värdelös. När allt lugnar ner sig får Löven sota för inledningsenergin. En bra taktik om man har några givna målskyttar, men Löven kan inte lägga allt ansvar på Tobias Sjökvist och Filip Barklund. Kanske borde man köra samma taktik, men i den andra perioden? Hur det går? Fan vet, men Löven-tränare Jonas Dufåker vill säkert spela vidare när serien är slutspelad.

LIF Lindesberg vinner Division 1 norra – om man vill. Klasskillnad mot allt motstånd så här långt och den allsvenska biljetten ligger redan och hägrar. Jag tror inte att LIF tar stryk av något återstående lag ens om man slarvar och bara ställer ut skorna. Tränaren Jocke Bååk är så klok att han precis har startat uppladdningen för Allsvenskan nästa säsong och då handlar det om fokus i 60 minuter – i varje match. Den spelare som visar något annat kommer inte att få spela speciellt mycket är min tro. I Allsvenskan nästa säsong krävs SÅ mycket mer av de spelare som inte är stjärnor i idag. För LIF Lindesberg måste det ändå vara roligt att parallellt kunna titta på VM och se hur Sverige tog sig an matcherna mot Brasilien, Kap Verde och Uruguay. Precis samma läge. IK Bolton på söndag är samma sak som Sveriges motståndare Kap Verde.

Jag frågar mig också om världens alla jobbiga telefonförsäljare har någon form av attackvecka just nu. Allt bedöms tydligen gå att sälja till just mig och är det inte tv-abonnemang så är det något annat jag inte behöver. Jag försöker vara duktig och spara nummer som inte är försäljare, men sitter jag vid datorn kan det bli så att jag svarar utan att titta vem som ringer, och nästan alltid är det en gåpåig ung försäljare i andra änden. Vem gillar sånt? Jag är fullt medveten om att mitt mobilabonnemang med Telia inte är det billigaste, men Telia ringer åtminstone inte varje månad med önskan att jag ska byta mitt abonnemang. Vet inte vilka som är värst, men Allente verkar ligga i botten hos många jag känner, men flera andra kommer inte långt efter.

Trots alla sportmatcher att bevaka blir det hemlagat både fredag och lördag. Ikväll ska frugan fixa ihop en hempizza, som träning inför vårens pizzaugnsköp och i morgon lördag tänkte jag göra ett försök med en Beef Wellington med potatispuré och rödvinssås. Alltså inbakad oxfilé med en svampröra runt köttet och därefter inrullad i en smördeg. Ingen garanti för resultatet, men ska bli kul att testa.

Jag gissar att många av er firar lönehelg, så unna er något gott att äta i helgen, ni också. Ett långkok, en trevlig pasta eller en god fisk… välj själva.Alltså. Ha en riktigt trevlig helg och tänk på nästa elräkning. Vad jag har hört ska den bli betydligt lägre än den förra…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.