Källberg skriver upp LIF Lindesberg

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är positiv till att åtminstone sportvärlden börjar fungera igen. Fotbollen startar i dagarna och även handbollen har dragit igång. Läs Källbergs krönika här.

Lik Spaniens Dujsebajev

Men vafan, äntligen börjar det röra på sig! Den lokala fotbollen har dragit igång sin säsong samtidigt som LIF Lindesberg har startat träningsmatchandet. Bara två veckor till dess att det finns is i Lindehov och hösten ser ut att bli intensiv. Underbart!

Jag måste såklart börja med LIF Lindesberg. Det ser riktigt bra ut efter att ha sett de två träningsmatcherna mot HK Malmö och VästeråsIrsta. LIF valde, efter den förra säsongen, att göra en nystart och avvecklade med en hand fem, sex spelare. Samtidigt plockade man upp ett par juniorer och tog in fyra, fem spetsspelare. Modigt, men oerhört vitigt. Jag kommer att sakna Axel Magnussons uppvärmning innan matcherna och Karl Zetterlunds smarta spel, men önskar de LIF:arna lycka till i ÖSK. De nya spelarna är bra – och oerhört viktiga. Målvakten Tom Shev Tov är riktigt bra och kommer att höja räddningsprocenten både för honom och Robert Mjörnander. Oskar Cosmo är en klassiskt duktig mittförsvarare som dessutom kan byta av Fatlum Ahmeti i både anfall och försvar. En diamant. Robin Johansson är min favorit. Lik Spaniens Dujsebajev både till utseende och spel. Här finns utveckling att göra och jag tror LIF-tränaren Stefan Karlsson ser samma detaljer som jag. Det viktigaste med LIF är dock att man kommer att få extra slagkraft framåt slutet av höstsäsongen när högernian Herman Bosson och vänsternian Jesper Nilsson kommer åter i spel efter tuffa skador. Kan det här bädda för en topplacering i vinter? Jag hoppas det.

Folket i Nora har det tufft. Jag syftar då på alla de som är medlemmar i Nora Bergslagsförsamling och som snart står inför ett kyrkoval. Sant eller falskt, men ska man läsa och tolka de inlägg som vi publicerat på 24i torde en ny kyrkopolitisk era starta direkt efter valet i september. Nya EPOK borde ta rejäl plats och kyrkoherden kanske äntligen kan puttas ut och körer och andra bra verksamheter kan återfå sin tidigare status. En önskan såklart, men hur länge kan dravlet i församlingen fortgå utan att det får några föjder?

Fredagskväll. Smaka på det. Jag ska till Svalbo Café en sväng och kolla in Louise Hoffsten, men fredagsmaten har jag redan startat med. En gul lök, ett par schalottenlökar och mycket vitlök (förmodligen åtta, nio klyftor) gick ner i stekpannan tidigare och med lite svettiga lökar lät jag lite strimlad karré göra löken sällskap – tillsammans med några kvistar timjan från trädgården. En skvätt grädde därefter och sedan lite god blåmögelost och den som vet – vet. Nästan erotiskt. När jag kommer hem ikväll är det bara att värma, kryddningen sitter som en smäck och jag vet att hustrun kommer att älska maten.Laga något gott ikväll ni också. Hur som helst önskar jag alla en bra fredagskväll.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.