Källberg tar sporten på allvar

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tar sig an frågan om allt mindre publik på matcherna i Lindesberg. Handbollen klarar sig hyggligt, men ishockeyn lockar endast de närmast sörjande. Läs krönikan här.

Handlar allt om ”grannens grabb”?

Var ska man börja den här veckans krönika? Det mesta handlar just nu om sportens värld och jag kollade förstås torsdagens bortamatch för LIF Lindesberg mot tabellettan OV Helsingborg. Eller ska fokus ligga på Lindlöven och andraplatsen i Allettan norra just nu?

Jag ställde precis frågan och kan bara svara på ett sätt. Lindlöven är idag och just nu vårt områdes bästa lag och LIF Lindesberg har en hel del att hämta in om man ska kunna matcha Lindlöven. Förlusten nere i Skåne var kanske väntad, men inte så utpräglad som den blev. LIF Lindesberg borde ha kunnat tackla matchen på ett bättre sätt.

Lindlöven, å sin sida, spelar en ruggigt bra ishockey, men lyckas inte alls lika bra som LIF Lindesberg med matcharrangemangen. Efter återkomsten till Allsvenskan ligger LIF stadigt på 5-600 åskådare, samtidigt som Lindlöven inte lyckas locka fler än 2-300 personer.

Varför det är så här är svårt att sätta pekfingret på. Både Lindesberg Arena och Lindehov är idag varma, ljusa och trevliga anläggningar och den nybyggda puben på Lindehov skapar ytterligare ett trivselinslag. Men LIF har något som inte Lindlöven har – nämligen spelare från Lindesberg. Ganska många spelare i LIF Lindesbergs trupp är Lindesbergare och publik gillar att gå och kolla på ”grannens grabb”, samtidigt som Lindlöven inte har en enda Linde-kille.

Man ska akta sig, tror jag, för att jämföra de båda föreningarna alltför mycket. Min fundering handlar om Lindesbergarna blivit mer bekväma eller om konkurrensen från streamade matcher på teve eller dator är för stor? För i ärlighetens namn borde såklart toppmatcher i Allettan i ishockey locka fler än ett par hundra åskådare.

Kanske blir det en vändning på trenden ikväll? Jag ska till Lindehov för matchen mellan Lindlöven och Hanviken och jag önskar att några ytterligare Lindesbergare tar sig till ishallen när nu Lindlöven är ett topplag.

Hustrun jobbar och jag ska på ishockey, så lite festligare mat får vänta till lördagen. Kanske blir det en korv i Lindehov eller något snabblagat när jag väl kommer hem. I morgon har vi planerat lite asieninspirerad lax.

Ät något gott eller gå på ishockey ikväll! Trevlig helg på er!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.