Källberg till Stockholm i helgen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver veckans krönika med en annorlunda utsikt än den vanliga. En del sport blir det också samt lite blandade oväsentligheter. Läs krönikan här.

När såg någon en älg senast?

En lite ovanlig fredag när jag publicerar veckans krönika. Jag och hustrun befinner oss nämligen i huvudstaden och har checkat in på Hotell Rival vid Mariatorget. Lite gott att äta och dricka, hoppas jag på och dessutom en bra show – med Sven-Ingvars!

Jisses vilka sportintensiva veckor vi har i Bergslagen just nu. Fotbollssäsongen går i helgen in i sitt slutskede samtidigt som handbollen och ishockeyn är några matcher in i sina respektive säsonger och serier.

Samtidigt hoppas jag att den egna golfen fortfarande har några veckor kvar innan frosten kommer och banan stängs. För min del är det ju nu man spelar som bäst, när alla skitslag redan har slagits under våren och sommaren. Blir ett par dagars uppehåll nu, men på söndag är det dags igen.

Säsongen har ju börjat strålande för Lindlöven. Två inledande segrar bäddar för att publiken kommer att komma till numera fräscha Lindehov. Lindlöven spelar en väldigt publikattraktiv hockey där farten och spelvändningarna är en garanti. Jag har inte hunnit lära mig alla nya spelares karaktärer än, men är hoppfull inför fortsättningen. Det enda som oroar är backsidan, som fått tillfällig förstärkning under någon månad, men vad händer sen?

LIF Lindesberg känns igen. Ganska tryggt bakåt med ett väntat 6-0-försvar och ett anfallsspel som förblir uppställt i Allsvenskan och där man använder de fyra i mitten mot sex försvarare. Kanterna används knappast alls och man kan undra varför LIF inte spelar med tre mittsexor istället, vilket åtminstone skulle överraska en och annan motståndare.

I fotbollsfyran blir Frövi IK ett mittenlag och det ska man vara stolta över då det handlar om en debutsäsong. Nora BK är tre mål från negativt kval och bör åka till Björkviksvallen och match mot Hidingsta med bästa laget på lördag. I femman blir det nog en femteplats för IFK Lindesberg, som nog ändå måste vara nöjda med säsongen.

Politiken går på halvfart just nu. Besparingarna inom Region Örebro län och följderna för Lindesbergs lasarett engagerar en del politiker, men de flesta verkar trötta efter den förra striden. Lite bråk är det väl också i frågan om vargarna, där vår norra länsdel inte fick en enda varg att skjuta. När såg någon en älg senast?

Alltså bättre att åka till Stockholm och njuta av livet. Ikväll blir det bubbelbad innan vi knallar några kvarter till den italienska krogen no. 53. Där ska det finnas en råbiff med medelhavsinslag som inte går av för hackor och som jag kommer att sätta tänderna i.

I morgon äter vi i bistron på Rival innan Sven-Ingvars går upp på hotellets egna scen.

Italiensk mat är nästan alltid gott. Kanske skulle jag föreslå en pasta till er läsare ikväll. Många har kantareller just nu och varför inte förgylla svampen med lite vitlök och grädde och steka lite kyckling eller lite lövbiff att lägga i den goda såsen? Gjort på en kvart och godast i veckan och tid över för lite fredagsmys.

Jag önskar alla en trevlig fredagskväll och en trevlig helg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.