Källberg valde hetta före nyhetstorka

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg valde bort nyhetstorkan i Bergslagen och tog planet till hettan vid Medelhavet. Läs Källbergs krönika här.

Ikväll blir det grillat igen

Som journalist tröttnar man på att vänta när nyhetsflödet är lika med noll. Man måste helt enkelt fylla skallen med något positivt. Hustrun och jag tog planet till heta Europa och en av Greklands pärlor – Skiathos.

Tyvärr är vi nästan hemma igen när denna krönika publiceras, men Grekland finns kvar och fler resor kan komma. Och hemma står golfbanan och väntar så här efter semestergolfveckan.

Det händer inte mycket i Bergslagen de här veckorna, det har jag koll på även ifrån solstolen här nere. Jag blev nästan glad härom dagen när kulturspridaren Ove Magnusson skickade ett mejl om några konserter på Stripabryggeriet. Självklart knåpade jag ihop en liten förhandsartikel…

Ikväll blir det förmodligen grillat igen, men inte med mig bakom spakarna. Det finns många duktiga grillare på Skiathos, även om jag saknar de restauranger som sticker ut från alla andra. Alla levererar, men få gör något riktigt speciellt.

Vi går runt här i Skiathos lilla stad, som säkert har fler restauranger än hela södra Sverige, och smygtittar på vad andra äter, men promenaden blir lång. Ni vet, alla har fläskstycket på el-grillen som man skär från, men alla har samma kryddning och samma tillbehör när den väl serveras. Vi har ätit på andra restauranger också, men då kostar det. Vi var på berömda The Windmill Reataurant igår och njöt av maten, men det var definitivt inte till någon turisttaxa. Jag åt en gigantisk fläskbit med en sås som inte var av denna värld och frugan åt kyckling med couscous och mycket mer och hon var lika nöjd med maten som med utsikten.

Ät något grekiskt ikväll, säger jag som ska göra detsamma. Gyros eller kyckling spelar mindre roll, men grillas ska det och serveras i fina bitar.

Ha en trevlig kväll och helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.