Källberg vill ha en lugn fredagskväll

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg ser fram mot en lugn fredagskväll i tv-soffan, men har ändå lyckats pussla ihop en krönika. Inställda event, kyrkan i Nora och lite sport blir det. Läs krönikan här.

Kanske sitter jag här om fyra år

Åter en vecka till handlingarna och trots att myndigheterna nu släpper på restriktionerna har en hel del handlat om inställda evenemang. Dels ställdes morgondagens kyrkodebatt i Nora in på grund av hot och dels har Manskören Harmoni beslutat att än en gång flytta fram Caprice nummer 37. Att Lindemarken skulle ställas in är väl knappast någon rysare.

Personligen tycker jag att det skulle ha varit roligt att höra vad kyrkopolitikerna har att säga inför kyrkovalet nästa söndag. Kyrkovalet brukar ju kallas det ”glömda valet” och innan kyrka och stat delade på sig var det knappast någon som brydde sog om hur kyrkan styrdes. Men på senare år, när många församlingar blivit fattigare och krav på en sund ekonomi ställs, liknar kyrkopolitiken alltmer den ”vanliga” politiken. Nora bergslagsförsamling har förmodligen missat en hel del av omvärldsanalysen och man har satt sig i en situation som ingen vill ha. Med den innevarande mandatperioden som referens kan man väl inte påstå något annat än att den politiska kyrkomajoriteten misslyckats kapitalt. Nu blir det ingen debatt, vilket är synd, men valresultatet borde bli detsamma. Nybildade EPOK borde kunna få till ett maktövertagande om en vecka, men vem vet? Kanske sitter jag här om fyra år och fortfarande skriver om problemen i Nora bergslagsförsamling?

Sportens värld har haft en lugn vecka. Lindlöven gjorde det bra och tvålade dit Enköping i en träningsmatch i veckan och LIF Lindesberg uddamålsförlorade sin träningsmatch borta mot VästeråsIrsta. Lindlöven har spelat ganska bra, men jag tycker fortfarande att truppen är för tunn. LIF har höjt sig sedan förra säsongen, men behöver hitta en lägstanivå som är högre. Publiken kommer förmodligen att komma tillbaka för någon match i början av Allsvenskan, men visar man inte upp ett ganska mycket bättre spel än förra säsongen kan det komma att bli glest på läktarna.

Viktigast den här veckan var dock beskedet att publiktak och andra restriktioner släpps den 29 september. Kanske borde man göra detta datum till en röd dag i framtiden. Dagen då livet återvänder. För min del är det bara att kavla upp ärmarna och förbereda sig på att åter få närvara på politiska möten, kulturevenemang och sportevenemang – helt utan begränsningar. Vissa politiker har jag inte ens träffat på ett och ett halvt år.

Fredagskvällen blir en lugn sådan. Lite trötta har hustrun och jag beslutat om en kväll i tv-soffan. Lite comfort food i form av en lasagne och kanske ett glas vin och sträcktittande på någon tv-serie. Ibland är lata kvällar bra kvällar.Slå er ner i soffan ni också och njut av fredagskvällen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.