Källberg vill ha fart på valrörelsen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg vill få lite fart på valrörelsen med bara 43 dagar kvar till val. Vad tycker egentligen partierna inför valet? Lite fredagsmat och annat blir det också. Läs krönikan här.

Jag tror många tycker som jag

Jaha, så var det alltså fredag igen och vädret under eftermiddagen ser ut att fungera för grillning. Svensk sommar när den är som bäst.

Inte för att man känner speciellt mycket av att det snart är val, men det är faktiskt bara 43 dagar kvar till dess vi ska välja nya politiska företrädare. Någon lokal valkampanj syns inte ännu, men så brukar det vara. På 24i måste vi dock trappa upp valet i det lokala perspektivet och just nu håller vi på att sammanställa listor och kandidater för kommunvalet i våra fyra kommuner, och därefter hoppas jag att politikerna ska vakna och börja berätta om hur de ser på framtiden i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Hällefors.

Egentligen borde det bli ganska stora förändringar här och där. Alla som läser de här krönikorna vet vad jag tycker om så kallade oheliga allianser, och även om samförståndslösningar blir fallet även efter den 11 september borde vi väljare få reda på hur de olika partierna tänker. Jag vill ju inte gå till vallokalen och lämna min röst på blått parti (eller ett rött) och sedan bli sittande men en majoritet med både blått och rött. Jag tror många tänker som jag.

Värst i det fallet tycker jag Centerpartiet är. Ett parti med mestadels borgerliga väljare som, tack vare partiets storstadsfalang, vill att Centern ska vara världens mittpunkt och ett parti som kan lägga sina sympatier åt både högerhåll och vänsterhåll. Man försöker fortfarande flörta med borgerliga landsbygdsväljare, men jag tror ingen går på dessa floskler längre. På det lokala planet handlar det om att Centern vill sitta på fina uppdrag och då spelar det ingen roll vilket parti man stödjer – rött eller blått.

Under nästa vecka drar höstsäsongen i fotbollen igång och det dröjer inte länge innan träningsmatcherna i ishockey påbörjas. Oavsett nivå vet man vart man har lagen i sportens värld, till skillnad mot partierna i politiken.

Fredagens mys stavas picanha. En styckdetalj av nötkött som jag aldrig testat att grilla eller tillaga över huvud taget. Jag hittade en fin bit på 1,5 kilo på Lidl i Lindesberg och av det jag hört ska den smaka riktigt bra. Tillagas hel med en rejäl fettkappa kvar. Mums. Till detta kött blir det egna, trippelfriterade klyftpotatisar och en beasås med gräslök. Det kommer inte att gå någon nöd på mig ikväll.

Laga något gott ni också och se till att ha en underbar fredagskväll!

Här den, picanhan, med trippelfriterad klyftpotatis, gräslöksbea och en medelhavssallad.

2 Comments

  1. En undran om arrangemanget som PRO bjuder in till den 18 aug i Folkets hus. Vilken tid är det som gäller ?

  2. Den 18 aug bjuder P R O i Lindesberg in till en politisk debatt i Folkets Hus biografen inbjudna är alla politiska partier som är representerade i kommunen och i regionen med en representant var. Kom och ställ frågor vad de olika partierna vill om vår sjukvård och vad man vill för göra för våra innevånare. Lasarettet , Äldrevården , och även de yngre som också kommer att bli Pensionärer ,Hur skall det se ut om 5 år ?
    Fritt inträde , kom med bra och tuffa frågor så får vi se vad VI får för Svar/ löften.
    ALLLA VÄLKOMMNA OAVSETT POLITISKA ÅSIKTER.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.