Källberg vilsen i nyhetstorkans Bergslagen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg lider av nyhetstorka, som alla andra somrar. Istället läser Källberg deckare och försöker njuta av det fina väädret. Läs Källbergs krönika här.

Uppenbarligen tufft att vara politiker

Ny semestervecka har passerat och världen är densamma oavsett vad jag skriver eller inte skriver. Tråkiga veckor tycker jag, men ju äldre jag blir, desto mer accepterar jag lugnet under sommaren. Nyhetstorkan i år och förra pandemisommaren är dock den värsta torka jag har upplevt.

Nyheten den här veckan var väl att kommunalrådet Linda Svahn i Lindesberg väljer att avgå. Linda skrev i ett pressmeddelande att det inte handlar om motsättningar och inte heller om ”mediabevakning”. Skönt att höra att inte jag ligger bakom avhoppet. Det är uppenbarligen tufft att vara politiker i Lindesberg hur som helst. Det kanske är tufft i våra andra kommuner också? Vem vill få skit för att man slänger skattepengar i sjön?

Igår var jag inne på bokhandeln i Lindesberg för att hitta någon sommardeckare. Hittade två, men när jag skulle betala visade det sig att den ena var nummer två i en serie. Alltså fick jag lov att beställa nummer ett i serien och tänkte att jag kan börja läsa den andra boken. Väl hemma tittade jag i bokhyllan och just den boken var den första jag såg. Det fick alltså bli en ny tur till bokhandeln idag och bytte mot en annan svensk deckare, som visade sig vara nummer två i en annan serie. Jag plockade snabbt åt mig ettan också när hon i bokhandeln informerade mig om att serien avslutades med nummer tre. Jag suckade och tog den tredje också när kassörskan sade att du får gå tillbaka igen, för köper man tre får man en på köpet. Det blev en hel kasse böcker till slut och nyhetstorkan kan fortsätta ett par veckor…

På sportfronten är det stendött just nu. Lindlöven börjar få ihop sin trupp, men behöver fortfarande hitta spetskompetens i sitt unga lag. LIF Lindesberg har tagit semester. Lindesberg Volley har kontrakterat australienskan Laura Reeks igen, men truppbygget i övrigt vet vi knappt något om. Nora BK grunnar förmodligen på hur man ska ta sig an höstsäsongen, men om man har förstärkt eller inte är obekant.

Men, men… istället för att åka på någon fotbollsmatch ikväll blir det lite matlagning. Efter ganska många grillkvällar på sistone blir det ångad lax den här kvällen. Snabbt och kanongott och en kall potatissallad utan majonnäskladdet till fisken. Någon stark dressing till detta och paltkoman kommer att infinna sig.

Jag hoppas att alla läsare lagar något gott ikväll och att fredagskvällen blir fulländad på alla sätt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.