Källbergs är trött på digitala sammanträden

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har krattat löv och är trött på digitala politiska möten. Lasarettsfrågan behandlas och resten handlar om hockey och mat. Läs krönikan här.

Jag gillar att fika ihop med politikerna

Hur många löv finns det i en normal trädgård? Börjar fan undra efter att ha krattat upp typ ett lastbilsflak så här långt. Men nu får det räcka. Trädgården är förberedd för vintern och framför allt för våren. Vintern skulle jag gärna hoppa över, men att tro på en miljonvinst i Grannyran gör inte ens jag.

Jag är innerligt trött på digitala politiska sammanträden. Där sitter politikerna i ett rutmönster på dataskärmen och fler än en har problem att kommunicera via datorn. Några har dålig uppkoppling och andra kopplar aldrig, trots fiber och högklassig uppkoppling. Lite kul dock att se hur de har det hemma, politikerna.

Vet egentligen inte vad jag föredrar? I Nora har inte coronan slagit lika hårt inom politiken och man har haft öppna möten genom hela pandemin. De få möten som är öppna, vill säga. Politikerna i Nora tycks vara mer rädda för media än för den pågående pandemin.

Från och med november månad hoppas jag att alla politiska möten återigen är öppna. Jag gillar att fika ihop med politikerna och ofta får jag någon hint då om vad som kan vara på gång.

Jag såg igår att regionpolitikerna luckrat upp stängningen av nattakuten på Lindesbergs lasarett. Vetefan om den här ”lilla gåvan” inte bara är ett sätt att få lugn och ro inför valet, men undrar annars varför man helt plötsligt medger att vi i norra länsdelen inte känner igen oss i regionens politik? Jag inväntar kommentarer från folk som kan mer än jag, men det känns äntligen som vi i norra länsdelen blivit den nagel i ögat som vi vill vara.

Lindlöven ångar på i en tuff Hockeyettan västra. Precis utanför Allettan just nu, men nio matcher kvar och mycket kommer att hända. Segern borta mot serieledande Surahammar i onsdags får säkert Löven att spänna bågen, och vi får se hur det går mot favoriten Mariestad borta senare ikväll.

Ikväll är det också DERBY. Hällefors IK tar emot Guldsmedshytte SK och om jag hinner kommer jag att vara på plats. HIK har startat serien över förväntan och GSK har en del att bevisa. Den här typen av matcher vill man inte missa.

Förra helgen var det Stockholm som gällde, men den här helgen handlar det om hemmaplan. Hustrun på vift ikväll, men vi gör fredagsmyset till lördagsmys och en gammal hederlig planka är planerad. Vet inte i skrivande stund om det blir ryggbiff eller oxfilé på trästycket, men i övrigt handlar det om spritsat mot och bea. Ska bli riktigt, riktigt gott.

Laga något gott ni också, ute i Bergslagen… trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.