Källberg försenad men förlåten?

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg var sen idag, men anledningen förklaras i krönikan. Lite om Lindlövens snopliga säsongsslut och LIF Lindesbergs förmodade avancemang blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Ser fram emot värme under fötterna

Våren har verkligen knackat på dörren under några dagar och det är bara att njuta. Men mars månad är speciell och ingen anledning att ta ut våren i förskott. Nästa vecka ska det bli kallt och det skulle inte förvåna mig om vi får se snön falla ytterligare innan våren är här på riktigt.

Våren kom dock tidigt för Lindlövens IF. Redan i onsdags var Lindlövens vinter över. Rekordtidigt, kan tyckas, men idrottens värld är grym och Lindlöven får nu försöka förbättra konceptet ytterligare för att ta det där extra steget vi alla vill se. Riktigt vad som behövs vet inte jag och uppenbarligen ingen annan heller, men den utvärdering som Lindlöven med säkerhet gör kommer att bli otroligt viktig.

Alla vet att det går bättre för LIF Lindesberg. Tre matcher kvar att spela och inget lag kan gå om de brandgula. Det enda lag som kan nå upp till LIF är lokalkonkurrenten Örebro SK, där det vimlar av LIF:are. Men då krävs att ÖSK på söndag åker upp till Boden och tar två poäng, inte det enklaste, och att LIF samtidigt förlorar mot Hallstahammar. För LIF Lindesberg räcker det med en poäng borta mott Hallsta för att avancemanget till Allsvenskan ska vara klart.

Anledningen till denna något senarelagda krönika beror inte på att jag har varit ute på något spännande journalistiskt uppdrag. Anledningen är betydligt mer handfast än så. Tidigare i vinter slutade nämligen den egenlagda golvvärmen i vårt glasrum att fungera och med rådande elpriser lät jag bara cirkulationspumpen stå på med minimal värme. Liksom inte läge att ta ut rörmokare under årets kalla och dyra månader och bara hålla tummarna för att det kylmedel som finns i systemet inte tillåter frysning. Sagt och gjort lekte jag idag rörkrökare och golvvärmeexpert då solen värmde. Nu ser det ut som det mesta ska se ut och återstår att se om det blir någon golvvärme framåt kvällen.

En hektisk helg står för dörren. LIF Lindesberg anordnar Libo Cup för ungdomar i de flesta idrottshallar i Lindesbergs kommun och kulturslingan Vinterspår går av stapeln under helgen. Bara att ladda kameror och vässa pennan alltså. Idag blir det inget fredagsmys i vanlig ordning, då frugan ska bort på middag med kompisgänget, men hustrun var på ett bra humör och inhandlade en stubbe smörgåstårta till mig. Bara att äta gott och hålla tummarna för att golvvärmen återvänder så småningom.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll, hörrni, och kanske syns vi på något event i helgen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.