Kan bli Lövens bästa säsong

i SPORT

LINDESBERG. Inte sedan Lindlöven tog steget upp i division 1 har klubben haft den typ av framgångar man upplever just nu. En andraplats, och för tillfället en plats i Allettan, har Löven aldrig varit i närheten av.

Lindlövens IF är inne på sin åttonde säsong i division 1 och man ser ut att gå mot sin sportsligt bästa under den här perioden. Serier är inte jämförbara över längre tid, men sedan säsongen 2006/2007 har Svenska Ishockeyförbundets serieindelning sett likadant ut. Och Lindlöven har som bäst en femteplacering säsongen 07/08 där kampen alltid handlar om att knipa en av de första fyra platserna för att gå vidare till Allettan och därefter kval mot Allsvenskan.

Under åren sedan 06/07 har grundserien sett identisk ut och 27 matcher avgör slutställningen. Som bäst har Lindlöven tagit 35 poäng (säsongerna 07/08 0ch 11/12) och dessa siffror kommer med all sannolikhet att raderas i vinter. Efter 17 spelade matcher har Löven redan tagit 33 poäng och ligger på en lysande andraplats i tabellen.

Nästa hemmamatch för Lindlöven spelas på onsdag. Då gästar nämligen Valbo Lindehov.

1 Comment

  1. Kul för Lindlöven att årets hårdsatsning verkar ge ett bra result. Det är bra inte bara för Lindlöven utan för intresset för ishockeyn i hela norra länsdelen.
    hoppas verkligen det blir allettan i år.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.