Har LIF Lindesberg hämtat sig efter förlusten mot Amo?

Kan LIF Lindesberg rubba tabellfemman?

LINDESBERG. Kan LIF Lindesberg orka rubba tabellfemman VästeråsIrsta ikväll? Möjligheterna finns då gästerna visat sviktande form under februari.

VästeråsIrsta var länge årets överraskning i Allsvenskan i handboll. Topp 4 under hösten, men efter ett sämre spel under februari parkerar idag VästeråsIrsta på femte plats i tabellen. Ändå ett överraskande bra resultat av nykomlingen.

I den första matchen lagen emellan i i slutet av september vann VästeråsIrsta med klara 35-28, men till kvällens match är förutsättningar lite annorlunda. Då, i september, gjordes nämligen 15 av LIF Lindesbergs mål av spelare som inte finns med i kvällens laguppställning. Jesper Nilsson gjorde 11 (!) mål, Herman Bosson gjorde 3 och Martin Boija (nu utlånad till HK Malmö) gjorde 1 mål.

VästeråsIrsta har spelat sparsamt på sistone och kommer närmast från en seger borta med uddamålet mot jumbon AIK och dessförinnan med en förlust hemma mot nästjumbon Tyresö.

LIF Lindesberg kommer från en storförlust borta mot Amo i helgen och innan dess var blev det seger hemma mot Rimbo efter en fantastisk upphämtning.

LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF startar klockan 19.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.