Kan LIF Lindesberg vända trenden idag?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lif Lindesberg är inne i en riktig bottentrend, men det finns inga bättre sätt att vända en trend än mot ett topplag. Idag kommer serieledande HK Varberg till Lindesberg Arena och frågan är om LIF kan överraska?

Varberg har ett brett och bra lag, inget snack om saken. Men jag är inte naiv när jag säger att vi kan störa dem. Vi får se, säger LIF:s klubbchef Ricky Nordahl.

Det pågår förmodligen ett och annat samtal inom LIF Lindesberg i dessa dagar. Säsongen har inte utvecklat sig i den riktning man hoppats och dessutom har LIF en tuff avslutning på serien. Idag väntar serieledande HK Varberg hemma i Lindesberg Arena.

– Målsättningen är topp 18 i Sverige. Det betyder minst kvalspel och där hamnar vi inte i år och det är givetvis tråkigt, säger Ricky Nordahl. Men nu måste vi släppa det direkt, för den här serien är en sådan man aldrig blir klok på och vi måste snabbt inse allvaret att ett negativt kval närmar sig istället. De 18 poäng vi har nu räcker inte till en bekväm mittenplats och ett steg framåt från förra året.

LIF Lindesberg har kvalitet nog att ta poäng från de bästa lagen, det har man visat, men självförtroendet är förmodligen långt ifrån topp.

– Nytt självförtroende får man genom att göra bra saker och bra saker gör man lättare när man försöker till 100 procent, säger Ricky Nordahl. Att vara nervös på onsdag finns det ingen anledning till. Laget behöver hitta en gemensam desperation med harmoni i besluten.

Ricky Nordahl är förstås optimist och han vet redan att LIF Lindesberg kommer att ha ett bra publikstöd.

– Det är fri entré och landslagets assisterande tränare Martin Boquist skapar såklart intresse på uppsnacket med närmare 80 personer anmälda redan, säger han. Det är väl också nu i denna många gånger ologiska serie det talar för att vi ska göra något som ingen förväntar sig, att vinna mot serieledaren Varberg.  Ingen i den här serien får något gratis och vi har chansen, som alla andra, att skrälla.

LIF Lindesberg-HK Varberg startar klockan 19.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.