Amerikanen Joey Strada får lämna Lindlöven när August Gunnarsson ansluter från BIK Karlskoga.

Kan Lindlöven behålla målformen?

LINDESBERG. Lindlöven tog en efterlängtad seger hemma mot Surahammar i onsdags, men behöver knappa in ytterligare på lagen i toppen. Chans redan i eftermiddag då Köping väntar på bortais.

Vi har kommit till det läge i serien när de lag som aspirerar på en topp 5-plats måste börja besegra lagen ovanför i tabellen. Lindlöven har ett gyllene läge idag när man som sjätteplacerat möter femman Köping.

Lindlöven har gjort det bra så här långt utan att riktigt få med sig resultaten och en titt i statistiken är nödvändigt för att se vad som kan förbättras. Efter sju omgångar är faktiskt Lindlöven det lag som skjutit flest skott på motståndarmålet, men effektivitetsmässigt har Löven endast Surahammar efter sig i effektivitetstabellen. Kravet för lagen i topp 5 ligger sannolikt på en siffra på omkring 10 procent, alltså vart tionde skott på mål går in, men där är inte Lindlöven på långa vägar.

Individuellt är det lite för tidigt att dra några slutsatser, men man kan elkelt se att Lindlövens backar gjort 4 av lagets 20 mål (20 procent alltså), och skjutit 96 av totalt 259 skott.

Mest effektiv i Lindlöven är så här långt Maksim Semjonovs, som skjutit 27 skott på mål, och med fyra mål på pluskontot (14,81% effektivitet).

Köping HC-Lindlövens IF startar klockan 16.00 i Köpings Ishall.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.