Kan Lindlöven ta fyra raka på en vecka?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Efter en hyggligt tuff vecka åker idag Lindlöven till Malung för den fjärde matchen sedan i måndags. Veckan har varit framgångsrik och kanske kan Löven ta full pott under vinterns mest galna vecka.

Bäst när det gäller är ett uttryck som brukar användas inom sportens värld och som så här långt in i veckan passar bra in på Lindlövens IF.

Vårettan västra började annars inte på bästa sätt för Lindlöven. Hård träning inför serieöppningen i Skövde och ett tokladdat lag som ville åka till Billingehov och visa vem som bestämde. Så blev det inte. Skövde meddelade att Lindlöven inte behövde åka då man hade problem med isen. Matchen flyttades till i måndags och blev egentligen ett straff för Lindlöven. Istället för tre tuffa matcher under vecka 5 blev det fyra matcher.

Men Lindlöven har gjort det strålande bra. Seger nere i Skövde följdes av ytterligare en seger i onsdags i Surahammar för att följas av en femetta hemma mot Arboga i fredags.

Men redan idag är det alltså dags igen, då Malung väntar i Malungs ishall i eftermiddag. Malung vann mot Kumla borta i Overtime i fredags, men förlorade hemma mot Forshaga i onsdags och självklart har Lindlöven en bra chans att knäppa dalkarlarna på näsan ikväll.

I seriens enda match lagen emellan vann Lindlöven enkelt med 7-3 hemma i Lindehov, men under höstserien vann båda lagen matcherna på bortaplan.

Poängen ikväll är viktiga. Vid seger för Lindlöven rycker man några nödvändiga poäng mot tvåan Forshaga.

Nästa vecka är betydligt lugnare än vecka 5 varit. Skövde borta (igen) på onsdag och seriefinal hemma mot Forshaga på fredag, för att sedan avsluta veckan med derby mot Kumla på bortais på söndag. Sju matcher på 14 dagar! I vilken annan sport vore detta möjligt?

Malung-Lindlöven startar klockan 16.00 i Malungs ishall.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.