Karlskoga lånar ut Joel Kiirikki till Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Det är tufft om forwardsplatserna i allsvenska BIK Karlskoga och under onsdagen blev det klart att duktige forwarden Joel Kiirikki lånas ut till Lindlöven på obestämd tid.

Joel Kiirikki står på gränsen till Allsvenskan och riskerar att få för lite speltid i BIK Karlskoga, åtminstone inledningsvis under säsongen 2021/2022. När sedan Färjestadsditon Oscar Lawner lånades in från Färjestad valde BIK att låna ut Kiirikki till Lindlöven.

Kiirikki var utlånad till Lindlöven även förra vintern och spelade då 17 matcher och producerade då två mål och en assist. I forwardstunna Löven kommer Kiirikki att passa som fisken i vattnet.

Joel Kiirikki är endast 19 år gammal, stor och stark, leftskytt och spelade 22 matcher för BIK Karlskoga förra säsongen.

För den nördige, som läser rosters varje dag, noteras att en spelare tillkommit i Lindlöven, men som inte presenterats än. Finländaren Viljami Wacklin finns nämligen överskriven till Lindlöven, en finländsk U17-landslagsman som förra säsongen höll till i Kiekko-Vantaa i finländska andraligan Mestis. Wacklin är utpräglad center och har provat på svensk hockey tidigare i Vimmerby, då utan framgång. Wacklin är dock en klasspelare som kanske är tänkt att ersätta Alexander Kovalonok?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.