Kickoff på Björhaga i Hällefors

i ETTAN/HÄLLEFORS

HÄLLEFORS. Under lördagen var det Kickoff på Björkhaga i Hällefors. Initiativtagare till dagens Kickoff var Anna Svärd Thompson och Vivianne Pettersson. 

Skälet att de engagerade sig och började jobba för att få till ett event var på grund av att matsalen i Björkhaga för det mesta stod tom som en följd av att pandemin drog igång, vilket de tyckte var synd.

Med eventet ville man locka de äldre till matsalen så de kan börja umgås mer med varandra, samt se till så matsalen kom till användning i större utsträckning, därav föddes idén om ett event. Eventet var otroligt välbesökt och under lunchen, där det serverades pizza och sallad skänkt av BoAB, var det fullsatt. Likaså under eftermiddagen när det var dags för kaffe med tårta, där Moderaterna Hällefors-Grythyttan bekostade tårtorna till fikat och Silvergruvans Torparcirkel bidrog med kaffet. Madelene Jönsson bidrog med dricka till måltiden, och totalt var det 70 personer samlade vid bägge tillfällen. 

Under dagen kunde de boende med anhöriga delta i stickhörna med Ann-Britt Törnkvist, spela kort och sällskapsspel, få hår och naglar fixade av Anna Svärd Thompson och Cecilia Albertsson samt lyssna på Kjell Walegren från Rotary om hans resa i Nepal och se bildspel från resan. Utöver detta bjöds det på sång och musikunderhållning av Charlotta Larsson och Anna Florin Schmidt, samt Tobias Berggren och Malin Persson Bengtz. Madelene Jönsson höll i spelhörnan.

Anna Svärd Thompson och Vivianne Pettersson riktar ett stort tack till alla företag, föreningar, privatpersoner och personal som gjorde denna dag möjlig. De hoppas att de lyckats sätta Björkhaga på kartan och att fler tar sig till matsalen nu. 

Tobias Bergsten, Malin Persson Bengtz, Hällefors Bostads AB, Cecilia Albertsson, Per-Arne Nilsson, Madelene Jönsson, Ann-Britt Törnkvist, Kjell Walegren – Rotary, Silvergruvans Torparcirkel, Moderaterna Hällefors-Grythyttan, Charlotta Larsson, Anna Florin Schmidt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.