Klart att Byggmax öppnar i Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Under tisdagsmorgonen meddelade byggkedjan Byggmax att man kommer att öppna ett byggvaruhus i Lindesberg. Det nya varuhuset kommer att sysselsätta fem, sex personer.

Det har varit på gång länge att Byggmax ska etablera sig i Lindesberg, men man har inte hittat någon passande fastighet för etableringen. Nu har man hittat en lämplig fastighet på Stafettgatan och man skriver i ett pressmeddelande att man kommer att öppna inom det närmaste halvåret. Samtidigt öppnar man ytterligare fem butiker på olika platser i Sverige.

–  Vi är oerhört glada över att öppna sex nya butiker i vår och sommar, och hoppas på ännu fler för hela Byggmax under 2021. Nu kan vi ge fler hemmafixare tillgång till bra byggvaror till låga priser och samtidigt bidra till nya arbetstillfällen, säger Elliot Lindberg, Sverigechef på Byggmax i ett pressmeddelande.

Precis som på andra anläggningar kommer det att bli en rymlig miljö på Byggmax Lindesbergsvaruhus. Omkring 7000 kvadratmeter kommer att tas i anspråk.

– Tack vare att vi har stora anläggningar och ett koncept där våra kunder plockar de flesta varorna utomhus, är det möjligt att besöka våra butiker på ett tryggt och enkelt sätt. Vill man hellre handla hemifrån finns hela butikssortimentet online, med hemleverans eller kostnadsfri upphämtning i butik, där vi plockar ihop varorna åt dig, säger Elliot Lindberg.

5 Comments

  1. Å just ja, SCB. Det du skriver stämmer, det går att läsa på scbs webb. Men det grundas på ett nuläge som utgår från att allt ser likadant ut nu som då. Så är det väl ändå inte tänkt att det ska vara va?

  2. Kära BL.
    Javisst. Infrastruktur är viktigt. Du har all möjlighet att uppvakta politiken om du tycker de inte gör vad de borde. Men är verkligen allt politik? Nä, knappast. Engagemang hos medborgare, styrkan hos företag och ideella föreningar och, det kanske viktigaste, att tala gott om platsen en bor på. Det gör sitt. Att enbart se allt som är fel och skylla det på någon annan kommer tyvärr inte leda åt rätt håll. Så, berätta någon positivt för mig och hur du tror du som invånare i Lindesbergs kommun kan bidra till en positiv utveckling? Eller, du kanske inte bo i kommunen?

  3. SCB:s prognos över befolkningsutveckling är nationell med inflytande från både europeisk och global utveckling. Det finns många hedervärda argument för att motverka befolkningsminskning, problemet är att i princip alla kommuner i motsvarande situation försöker använda samma argument.
    Viktigaste frågan för våra politiker är varför SCB väljer att inte betrakta Lindesberg som en pendlingskommun, vi verkar ju inte uppfylla villkoren. Kopplingen till Örebro är ofrånkomlig och blir allt starkare, samtidigt som vi är fastbyggda med R50 i nuvarande utförande. Störningskänslig 2+1- väg och 3 rondeller från Kvinnersta söderut som kraftigt begränsar framkomlighet för bussar, utryckningsfordon och alla vanliga personbilar.
    Utan bättre kontakt med Örebro riskerar hela västmanlandsdelen av länet att leva upp till SCB:s dystra förutsägelser!

  4. Visst, om en utgår från att inget sker och allt stå still och linjärt räknas upp. Då blir det så. Om vi tror på inflytt och jobbar för det så ser vi ett annat scenario. Det gäller att tro på sin bygd och jobba för att den ska växa. Då ökar möjligheterna för just det. Vad säger du? Ska vi motbevisa SCB?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.