Kanske lite svårt att uttyda kartan, men cirkeln i kartans mitt är alltså en tänkt rondell där infarten till ICA Supermarket och Windahls Bil är placerad idag.

Klart för samråd för mack och rondell i Nora

i HÄLLEFORS B/NORA
Kanske lite svårt att uttyda kartan, men cirkeln i kartans mitt är alltså en tänkt rondell där infarten till ICA Supermarket och Windahls Bil är placerad idag.

NORA. En ny detaljplan för området väster om infarten till ICA Supermarket och Windahls Bil i Nora är klar och är nu ute på samråd. Istället för den nuvarande infarten planeras en rondell och på västra sidan av Storgatans förlängning planeras för en mack, en restaurang och kontorslokaler.

Planerna med en utökning av verksamheter intill ICA Supermarket och Windahls Bil i Nora har funnits länge och nu är detaljplanen klar och ligger nu ute på samråd. Genom att detaljplanera för en mack hoppas man kunna flytta en av de centralt belägna mackarna i centrala Nora upp till fastigheten Älvestorp 11:3 och dessutom planeras för en restaurang, kontorslokaler och annan småskalig verksamhet.

Gestaltningen av nybyggnation hoppas man kunna anpassa till att vara en del av Nora entré i framtiden.

I och med att en ny detaljplan så småningom kommer att beslutas hoppas man i framtiden kunna utöka gång- och cykelvägarna i området.

9 Comments

 1. Jag tycker dom kunde öppna en Sibylla som till exempel vid nya rondellen
  I Nora

 2. Alla butiker kan inte vara i stadskärnan för att några butiker som säljer större varor som till exempel möbler och vitvaror måste ha större butiksyta och lageryta och jag tycker att det är bra det finns handelsområden för att alla fordon kan inte åka in i stadskärnan som till exempel lastbil för att parkeringsplatserna och gatorna i stadskärnan är ofta för små för lastbilar och jag tycker att det är bra det finns handelsområde för att dom är bra handikappanpassad också för att dom har Bredare gångar har inga trösklar och många butiker är i Nora ät inte handikappanpassad för att många dom butiker som ligger I Nora centrum har för höga trösklar och har för smala dörrar så att det är är svårt för folk som sitter I rullstol att komma in I butikerna i Nora centrum som till exempel.

 3. Förundrad

  Ett omedelbart drag, vore att flytta ”turistbyrån”, (med ev innevånare)
  till Nora fastigheters tomma kåk bredvid biblioteket. Centralt och bra, lätt att hitta. Bara att fråga A-laget.

  Den bekväma törnrosatillvaro de har på järnvägsstationen, skulle då bli mer produktiv. Lite mingel med skumpa i trädgården. Många festliga bilder av personalens kvällar med tyska turister, svingande en sejdel

 4. Håller helt med dig ”Våra Skattepengar”
  Många av Noras besökande kommer just på grund av att vi fortfarande haft en stadskärna med ”levande” butiker.
  En mysig plats att strosa runt på, sätta sig ner och fika eller äta en glass och njuta av miljön. Nu När man kommer till nora som resenär så möts man antingen av den urfula nybyggda bussinfarten som är en skamfläck. Eller en ”stormarknadsplats där parkering o reklamskyltar är i focus, inget vidare intryck alltså…och det vill man bygga ut!!
  Se till att centrumhandeln fungerar, det drar med sig så mycket positivt som bättre matställen och fler butiker, mycket människor i omrörelse ger också en tryggare stad, det kommer också handeln som ligger utanför att gynnas av.

 5. Vad tror man att man ska ”vinna” på detta? Ökad turism, en levande stadskärna, en ”finare” infart till stan eller vad? Nora är en liten stad och jag antar väl att själva urkärnan i politik är att locka in folk till ”sin” stad och inte göra det ännu mer ”lockande” att utföra sina göromål utanför stan, handla, tanka, äta mm.

 6. Man måste starkt ifrågasätta kompetensen på den/de som planerar sådan här dårskap. Massor av butiker har stängt och flera restauranger är till salu på grund av dålig lönsamhet. Statoil har halverat sitt pumpbestånd och MM stänger, det tänker man lösa genom att ge plats för fler restauranger och mer externhandel. Dessutom så ska vi ta skattepengar för bygga en rondell åt vägverket och en gång och cykelbana till eländet. Tror fasen att de jublar när någon annan är dum nog att betala. Nora har alla möjligheter att bättra på sitt rykte som turistort nu när vi har fått en krog i White Guide och ett hotell som kommit före Grand Hotell Stockholm i en omröstning om bästa enskilda hotell i Sverige. Men som det är nu i centrum med papper på butiksfönstren så skäms man att be folk komma till Nora. Gör som Askersund och använd pengarna till att hitta sätt att stötta centrumhandeln istället för att leka storkommun som ska bygga externhandel.

 7. Rondellen har varit nödvändig länge. Kan fungera, om man pressar ner farten på bilar från Örebro och Gyttorp.

  Men att konstruera ett nytt ”center” på ”detaljplan”, njää !

  Ok försäljning blir nog även i fortsättningen beroende på antalet kunder. Men man kanske kan starta bensinkrig med de andra mackarna.

  Restaurang, måste betyda hamburgeri i klartext. Inte så dumt, för då försvinner mer besökare från centrum, som blir mer sakralt och öde. Inget bilåkande på nätterna, utan sporten ”hopp över liten rondell” kan förläggas vid infarten.

 8. Hoppas att köpmännen och restaurangerna i Nora protesterar högt mot detta! Det kommer att leda till att centrum dör ännu mera!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.