Klart man blir sugen

i BLOGG

GrattisKällbergJag får väl skylla mig själv, men många har ironiserat och förmodligen tvivlat på mitt oöverlagda löfte att cykla Vätternrundan 2014 – under tio timmar. Senast för några minuter sedan fick frugan ett sms som avslutades med ”Hälsa cyklisten”.

Men är det något jag borde klara så är det i alla fall att sätta igång. Cykling kräver en del av hjärta och lunga och operation sluta röka är redan inledd. Kanske skulle jag slå till och vara klar med den operationen redan till nyårsafton. Det går i alla fall mycket bättre än väntat.

Värre är det med konditionen, tror jag. Satte mig en stund på en träningscykel och just nu skulle jag knappt orka runt Lilla Lindesjön. Men det blir snabbt bättre om man hela tiden tänker på målet och på att gå istället för att ta bilen så snart man ska någonstans.

Lite prioriterat är nog att skaffa en cykel. Har inte ens en vanlig gubbhoj och måste snabbt skaffa en racer. Får väl kolla med coachen Fredrik Johansson vad han anser. En cykel måste jag ju köpa i vilket fall.

I Lindesberg har man nu gjort klart med det omdiskuterade Elitbidraget. Som väntat lade politikerna till Lindlöven till den tidigare kvartetten LIF Lindesberg, Lindesberg Volley, Stråssa GF och Frövi Judo. Klokt, tycker jag om man nu ska lägga pengar på elitidrott.

I övrigt början julfriden lägga sig över Bergslagen. Politikerna tar sedvanligt jullov efter det att en förändring i det statliga utjämningssystemet ramlat ned som en riktigt kul julklapp. I år gör alla kommuner skapliga resultat tack vare återbetalning av pensionspengar och lagom till valåret 2014 kommer de nya utjämningspengarna. Hur svårt kan det vara? Man kanske skulle satsa på en politisk karriär.

Snart dags för jul även för en nättidning som 24i. Vi kommer att jobba även under helgerna, men kan förhoppningsvis dra ned lite på tempot under några dagar. Tips och åsikter, debattartiklar, kommentarer och annat är bara att ösa på i mejlen. Den finns alltid med i mobilen – även om sill eller snaps tagit plats i gommen.

Fredagsmys blir det inget den här veckan heller, åtminstone inte det fredagsmys jag menar. Jag har försökt ha en bra dag på jobbet och ska inte klaga. Däremot kanske lite lördagsdito. I morgon ska nämligen julmaten lagas i ordning och kladdandet med köttbullar, skinkor och aladåber kan ju inte ha någon annan effekt än att man blir sugen.

Jag lyfter därmed på kilten och önskar er som läser denna krönika en riktigt God Jul.

 

 

2 Comments

  1. Jag garanterar att du kommer köra under 10 på Vättern 2014. Njut av julen sen får du börja träna lite 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.