Klart med köp av mejeriet

i LJUSNARSBERG

KOPPARBERG. Under måndagen förhandlade representanter för Ljusnarsbergs kommun med ägaren till mejeriet vid stationen och parterna är nu muntligt överens om en affär.

Länge har planerna om en pendlarparkering vid stationen i Kopparberg funnits, men Ljusnarsbergs kommun har helt enkelt fått köpa fastigheten, som är i mycket dåligt skick.

– Den tidigare säljaren har inte velat sälja, säger kommunalrådet Ewa-Leena Johansson (S). Men nu ser ägandeförhållandena annorlunda ut och vår fastighetschef och ekonomichef har nu förhandlat med den nuvarande ägaren.

Redan i våras försökte kommunen köpa fastigheten och tog också beslut om detta, något som innebär att det kan gå snabbt när nu en lösning ser ut att vara på väg.

– Det har ju varit mycket problem med fastigheten sedan dess, säger Ewa-Leena Johansson. Bland annat har det bott ett antal bärplockare i huset, troligen under dåliga förhållanden.

Enligt uppgift bodde under en period cirka 50 personer och problemen var många.

Men nu tycks alltså ett kommunalt köp av mejeriet bli verklighet. Parterna har kommit överens om en köpesumma på 250000 kronor, men ett par juridiska frågetecken ska först rätas ut.

– Vi är muntligt överens, säger Ewa-Leena Johansson. Det här ska bli en fin pendlarparkering och huset ska rivas så snart det går. Det ser ju bedrövligt ut idag och när det är färdigt kommer det att bli ett lyft för hela området.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.