Klaudia Grelowska sprider både glädje och energi i ett ungt Lindesberg Volley.

Klaudia gör sin tredje comeback

i Okategoriserade

Lindesberg Volley kvalar till Elitserien

LINDESBERG. På lördag spelar ett nytt och ungt Lindesberg Volley kval till Elitserien i Lindesberg Arena. Kanske något år tidigare än planerat, men med svenska mästarinnan Klaudia Grelowska i laget efter en tredje comeback.

-Jag är 38 år och det finns inte så mycket tid kvar i den här kroppen, säger Klaudia och skrattar.

Efter några dåliga säsonger åkte Lindesberg Volley ur Elitserien i våras, men klubben spände omedelbart bågen och hoppades inom några år åter kunna vara ett lag för Elitserien.

Med en ny tränare i Desiree Tan och unga spelare spetsade med ukrainskorna Daria Hriazina och Karolina Pidhurska har man anpassat sig bra i division 1 och har nu kvalificerat sig till att kvala till Elitserien.

Och då dammar Klaudia Grelowska av skorna för tredje gången sedan det svenska mästerskapsguldet 2012 – allt för att hjälpa den klubb som blivit en del av henne.

-Vi har en nivå idag där alla spelare kan utvecklas, säger Klaudia. Vi är i kvalspel därför att vi vill bli bättre.

Hon är en extrem vinnarskalle, men har med åren skapat en insikt om hur ett volleybollag ska byggas och hon tror verkligen på de unga tjejer som idag utgör stommen i Lindesbergs trupp. Hon peppar och instruerar och känner förstås hur de unga tjejerna i laget suger i sig allt vad hon säger och vad hon gör under träningar och match.

-Vi har en chans att vinna kvalet, säger Klaudia. Och jag tror att det kan gå vägen.

Lindesberg Volley och lagledaren Christer Sundström hoppas att lördagens hemmamatch mot IKSU från Umeå ska locka publik till Lindesberg Arena och han garanterar att det är ett laddat hemmalag som ställer upp sig för match.

-Våra unga spelare vill verkligen vinna och jag hoppas att vi kan besegra IKSU.

Lindesberg-IKSU spelas på lördag klockan 15.00 i Lindesberg Arena.

De yngre spelarna tittar noggrant när Klaudia tränar.
Klaudia Grelowska gör sin tredje comeback, lagom till Lindesberg Volleys kval till Elitserien.
Hon kan definitivt fortfarande och tycker själv att hon är i bättre form än när hon blev svensk mästarinna med Lindesberg 2012.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.