Herman Bosson var målbäst borta mot Boden.

Knapp seger för LIF Lindesberg mot Boden

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

BODEN. Som väntat blev det en tuff match för LIF Lindesberg när man på söndagen mötte Boden på bortaplan. Två mål upp i halvtid blev tre mål efter 60 minuter och två nya poäng.

Bodens BK-LIF Lindesberg slutade 25-28 (13-15).

En seger är alltid en seger, men den borta mot Boden på söndagen satt långt inne. Boden hade 21-21 med 12 minuter kvar att spela, men LIF Lindesberg löste problemet under matchens sista minuter och kunde ta med sig båda poängen hem till Lindesberg.

Exakt vad som gör det tufft att spela mot Boden i Boden är svårt att sätta fingret på, men en lång och ovanlig (flyg)resa är säkert en av anledningarna. En annan att de flesta lag flyger upp en minimal trupp (av ekonomiska skäl). Så gjorde även LIF Lindesberg, som endast hade nio utespelare med på resan och där unge Viktor Arenvang fanns med som andremålvakt.

En annan anledning är förstås att Boden har ett stort självförtroende i hemmahallen Hildursborg. Ändå lite förvånande att Bodens Alexander Anglöv tilläts göra elva (11) mål mot ett LIF som åtminstone ska vara ett mittenlag i Allsvenskan nästa säsong.

Boden kom väldigt högt innan LIF Lindesbergs 6-0-försvar kom med i matchen och ibland svårt att se vitsen med ett ständigt 6-0 när LIF flera gånger tillåter inspel till en fristående mittsexa. Risken är att ett lågt stående försvar kommer att straffa sig än mer i Allsvenskan, där spelarna är lite bättre och lite större.

Men två poäng är alltid två poäng och LIF är nu snubblande nära avancemang till Allsvenskan.

Mål LIF Lindesberg: Herman Bosson 8, Tobias Varvne 6, Joel Karlström 4, Oskar Cosmo 3, Jesper Nilsson 2, Jesper Gyllby 2, Emil Pettersson 2, Simon Ongeri 1.