Knattefotbollen förenar barn och föräldrar

i LINDESBERG/UNGDOMSIDROTT
Knatte2
Att lära sig ta instruktioner är också viktigt. Här instruerar Millan sina knattar.

FELLINGSBRO. Fellingsbro GoIF anordnar kostnadsfri knattefotboll för 4-6 åringar. Med roliga lekar och övningar inspireras barnen att samarbeta. Intresset är stort och det kan bli en fortsättning till hösten.

Fellingsbro GoIF anordnar knattefotboll för åldersgruppen 4-5 åringar, men undantag görs för yngre och äldre barn. Syftet med knattefotbollen är att barnen ska få bekanta sig med fotbollen under roliga former. Med det är också roliga lekar och övningar som inspirerar barnen att samarbeta. Koordination och laganda, är också viktiga inslag i knattefotbollen.

I år, berättar Millan Larsson, att det är 50/50 tjejer och killar. Det är andra året i rad som Millan håller knattefotbollen. Hon älskar att arbeta med barnen och se dem utvecklas.

Somrarna blir långa utan aktiviteter för barn och det var naturligt för Millan att ta sig an knattegruppen. I gruppen har vi även barn som kommer från Frövi, då det inte finns den åldersgruppen där.

– Det är även ett bra sätt för barnens föräldrar att träffas och lära känna varandra, säger Millan.

Det är kostnadsfritt att delta i knattefotbollen och alla som deltar får ett fint diplom. – Det är viktigt, tycker Millan att alla vet att man kan delta utan att ekonomin ska hindra barn från att delta. Man behöver inte heller vara svensk medborgare, alla måste få chansen till att kunna delta.

Eventuellt kommer knattefotboll även att fortsätta till hösten men det beror lite på intresset bland barnen och deras föräldrar.

Vill ni veta mer se: http://www.laget.se/FellingsbroGoIF/

MARIA ALFREDSSON

Knatte1
Mammor och pappor intar sina platser i solen och ser hur baren dribblar med bollen.Knatte3

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.