Jonas Cederulf

Kommer ni ihåg spikmattorna?

i BLOGG

För någon vecka sen skrev jag att det varit en skitvecka. Det är väl inget mot denna. Förlust mot Vivalla Stars, som vi lika väl kunde vunnit. Bilhaveri med punktering och nya däck för 6000 spänn, men från länets mest välvilliga däckverkstad (antar att jag inte får skriva vilken). Besked från Neurokliniken om alla möjliga fysiska problem som hindrar mig från att sova gott, och ett lika tråkigt besked gällande en mycket nära och kär anhörig. Livet leker tvärtom med mig för tillfället.

Du fanns med mig tills jag blev 6 år. Sedan började kontakten bli mer sporadisk. Du var den första som tog mig till McDonalds. Ja, den första som tog mig till en kinesisk restaurang. Vi har båda ett handikapp, och det är att vi hellre skriver än pratar. Generna sitter präglade i kroppen. Jag älskar din humor. Jag älskar sättet som du tog hand om mig för ungefär tio år sedan. Jag älskar dig för att du är den du är. Det kommer aldrig att ändras, vad som än händer eller vilka skuldkänslor som hoppar hit eller dit. Nu kämpar du, lova mig det!

Kommer ni ihåg spikmattorna? Ja just de där som för endast 699 spänn skulle minska din stress och öka ditt välbefinnande. Håll i er nu. De var inget annat än lurendrejeri på högsta nivå. 14 kronor kostade de att tillverka. Ingen skulle använt dem. Det enda det visar dig är hur kroppen reagerar och agerar på smärta, endorfiner och adrenalin hoppar fram till skadeplatsen, men rent fysiskt är det bara båg. Finns det några av er som mår bra av dem, forstätt för höge farao. Och försök vara nöjd över att det var värt 6000% från inköpspris till tillverkningspris.
Inte bara min ytterst nära familjemedlem, utan även jag har en fight att se fram emot. Sjukvårdens halvtröga hjul har snurrat så jag nu har en susning över vad som är felet mig mig. För er som inte vet är det det faktum att jag sover maximalt 1-2 timmar per natt. Det skall tas upp kamp mot det som ligger bakom. Ni som sover illa/inget, ni ska veta – ni är inte ensamma.
Mina barn skänker mig glädje. Kom att tänka på ett ömt ögonblick i soffan mellan far och son.

Far: Jag älskar dig Emil, du vet det va? Sonen nickar. Tittar upp från tvn på sin far och ler. Säger ”Mmm.” Sonen flyttar sig ännu närmare sin far. Fadern känner sig stolt. Sonen: ”Nu får du faktiskt hålla käften pappa, för jag koncentrerar mig!”

Travtipset denna vecka. Ta ställning för en möjligen galopperandes Yarrah Boko eller en travandes smygandes Quarcio Du Chene i gulddivisionen. Spika Real Showman (V75-2 nr 3), och spika nr 8 i V75 – 5. Början till 7 rätt på V75.
Skriv gärna nån kort kommentar. Vilket ämne ska jag skriva om nästa gång? Jag lovar att ha en och annan åsikt som provocerar vissa läger.
Sköt om er!
Jonas

2 Comments

  1. Älskar dig och jag lovar dig att jag ska kämpa ,precis som du får göra med ditt elände .

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.