Kommunen skickar förslag vidare

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG

BytesgatanLINDESBERG. Den ekonomiska föreningen Upplev Lindesberg har skickat ett förslag till kommunens Näringslivs- och utvecklingsavdelning för att skapa fler mötesplatser i Lindesbergs centrum.

Nu skickar Näringslivs- och utvecklingsavdelningen förslaget vidare till Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB.

Förslaget från Upplev Lindesberg är knappast nytt och inte speciellt kontroversiellt. Föreningen vill göra gågata av den del av Bytesgatan som finns mellan Järnvägsgatan och Kristinavägen för att skapa möjlighet för restaurangerna utmed gatan att ha en bättre uteservering och dessutom göra Flugparken till en naturlig del av området.

Föreningen vill också att man skapar möjlighet för torghandel på den nuvarande parkeringen framför Handelsbanken på Kungsgatan.

Näringslivs- och utvecklingsenheten har, skriver stabsekonomen Gunnar Jaxell i skrivelsen till BMB, beslutat att inte röra i frågan utan låter BMB hantera den.

”Näringsliv- och utveckling har efter moget övervägande uppfattat bifogade skrivelse som en ansökan från Upplev Lindesberg och översänder den till er då trafikavstängningar faller mer på er än oss.” skriver Jaxell.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.