Kommunpolitikern: Jag ber om ursäkt

i NORA

NORA. Den Norapolitiker som i helgen skrev ett rasistiskt inlägg samt länkade till en främlingsfientlig sida på sociala medier är nu ångerfull.

– Det enda jag tänkte på var reflexer, säger Fredrik Norén (S).

Under lördagskvällen delade kommunpolitikern Fredrik Norén en rasistisk text samt länkade till en blogg med tydliga rasistiska åsikter. Texten var ”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

En partikamrat reagerade starkt på innehållet, men trots detta fortsatte Norén debatten på Facebook.

Nu i efterhand uttrycker Norén ånger och har bett om ursäkt samt raderat inlägget.

– Det enda jag kan göra är att be om ursäkt, det är inget jag står för, säger Norén.

– Det var olyckliga omständigheter och bristande kunskap på hur man hanterar Facebook, säger Norén. Det jag tänkte på var reflexer, som jag har pratat mycket för.

Norén menar att delningen och saken i sig fått alltför stora proportioner.

-Det var synd att ni skrev det, för det är inget nån står för, säger han. Hemma hos mig är negrer inget fult ord, sen kan man tycka att det inte är relevant i samhället men än så länge har man pratat negerbollar etcetera. Men det är inget jag står för, det absolut sista jag står för är att vara rasistisk eller att klanka på människor

Så vad handlar det här om då? Reflexer? 

-Jag tycker man ska skapa en lag eller skriva en motion eller vad som helst. I framtiden vill jag att folk ska använda reflexer eller reflexvästar på landsbydgen.

Vad säger ditt parti, Socialdemokraterna i Nora?

-Vi har rett ut det här, så att det inte blir några förvecklingar. De kanske vill att jag ska avgå och då får jag acceptera det. Men jag känner att jag kan vara politiker då jag inte står för det här.

Vilka reaktioner har du fått?

-Partiet har varit besviket, men jag har både fått medhåll och mothåll, det är olika uppfattningar där.

Vad tänker du själv?

-Läser man innehållet förstår man att folk reagerar. Men jag tänkte reflex när jag läste det hela.

25 Comments

 1. Men hjälp så inskränkt det verkar vara bland Nora S !
  Känns skönt att INTE höra dit…..
  Yttrandefrihet verkar definitivt inte existera, och dessutom verkar det vara väldigt humorfritt.
  Fram för fler reflextioner 😛 ( felstavning: skulle vara reflektioner)

 2. Stephen Landberg, skulle vara väldigt intressent att ta del av vart du har fått information om att det förra året kom ca 111000st invandrare till Sverige som numera allihop lever på bidrag?

 3. Egentligen är det helt fantastiskt att folk är så fega, att dom inte idag vågar stå for det dom gor. Det är helt beklagligt. Man får inte säga vad man vill idag i Sverige, utan ska hålla sej inom en viss ram. Själv är jag mycket kritisk till invandringens mängder av folk och dess konsekvenser, och for det blir jag kallad rasist. Forra året kom det 111000 personer som idag lever på bidrag från mej som skattebetalare, och i år kommer det med stor säkerhet ännu mera. När är pengarna slut. Det här håller inte länge till, och det verkar som om Sverige idag har en regering som vill ställa till så mycket som mojligt, innan dom lämnar Rosenbads korridorer nästa år. Det är med sorg jag ser Sverige gå under i snabbare takt än Titanic.

 4. Vilket sansat uttalande av Åsa Leek. Tänk om det varit en borglig ledamot som skrivit det här på Facebook då kan jag lova att det krävts omedelbar avgång. Om det inte varit en moderat vill säga för dom är ett stödparti till Socialdemokraterna och den alliansen vill inte Åsa Leek störa, det skulle kunna sätta närståendes kommunalrådsjobb på spel gudbevars.

 5. Min åsikt är den, att ett rasistiskt eller främlingsfientligt uttalande är lika illa oavsett från vem och från vilket parti som det kommer.
  Jag har inte läst Fredrik Norens facebook inlägg, så jag kan bara uttala mej generellt. Vi har en FN deklaration att förhålla oss till om mänskliga rättigheter. För övrigt strider Sverigedemokraternas idéer både mot FN,s deklarationer och den svenska grundlagen.
  Den sittande regeringen satsar nu 20 milj.kronor för att 2014 – 2017 bekämpa främlingsfientlighet och intolerans.

 6. Den som läst hans argumentation med en betydligt klokare partikamrat på FB och ser detta försök till ”pudel” borde dra slutsatsen att personen inte ska representera partiet. Hans förklaring är inte trovärdig och argumentationsförmågan verkar inte heller vara mycket att hänga i granen. Två brister för den som vill vara politiker.

 7. Och vi vet alla att om det var en SD-politiker som skrev samma sak så skulle såväl Aftonbladet som Expressen slå upp det stort och det skulle troligtvis bli ett uteslutningsärende.
  Det är tydligen högre i tak för rasism i S än i SD…

 8. Visst fan är det humor?!! Och vem fn säger att personen i fråga drack öl på lördagskvällen?? Vet du det?? S.Johansson? Tänk på vad du skriver någon kan ta det som påhopp el förtal!! Eller anklagad han nu för att vara alkolist av dig?! Tacksam du din åsikt o håll den för dig själv! Det är så här folk blir oskyldigt anklagade för saker dom inte har sagt el gjort! Skaffa du dig ett liv så slipper du sitta o kommentera varje inlägg på 24i dygnet runt skulle kunna tro att du var betald att uppvigla o fara led osanning!

 9. Visst fan är det humor !
  Kyrkovalet.

  Merke Tekel gammalsosse.
  Det är så här det går till i kyrkopolitiken.

  Funderar på att göra en ”reflex” till helgen, dra i mig ett antal bärs och göra ett uttalande från hjärtat.

  På måndag gör jag en ”storpudel” voltar och börjar på ny kula.
  Livet är underbart om man är sosse.

 10. Citerar en gammal parti ledare och som gäller även idag…
  Någon jävla ordning ska det va’ i ett parti”.
  Vad ska folk tro?
  Vem ska man tro på?
  Gud vet?
  Har S vikit av och blivit S&D= ” röst fiskeri….vad ska man tro?
  Partiet S borde tydligt och klart tala om var man står i frågan.

 11. Tänk om flera kunde läsa oxå än att anklaga folk ditt o datt?
  Att misstolka en länk o text så mycket är ju helt absurt !! Är det inte så att nu kan man inte säga negerboll utan att bl kallad för rasist?! Och att kommentera att flickor ska kunna gå i vilka kläder som helt utan att bli våldtagna och att en svart person ska ha reflexer för jaaaa hans syns dåligt o inte ska riskerad bli påkörd! Är det att vara RASIST? Skäms på ER! Skulle kanske kalla den som startade detta analfabet då?? Att hitta på att en enskild människa är rasist är ju enbart pinsamt när man få Inter har läst länken ordentligt!!! Sätt på dig reflexer så du syns i mörkret oavsett vilken hudfärg du må ha! Så slipper du obehagliga påhopp av färgblinda bilister!

 12. Killen har ju humor! Vilket flera kommentatorer här tycks sakna. Skönt med en sosse som inte är så himla politiskt korrekt. All heder till Fredrik Norén!
  Partiet behöver killar som honom!

 13. Hahahahaha! Bästa på länge! Skrattar så tårarna sprutar! XD
  Reflexer…. Jag finner inga ord!! 😀

 14. Jag hoppas att ni som påstår att han var full, dragit i sig några öl har belägg för det.

 15. Finns andra partier Fredrik kan vara med i som står för dessa åsikter så varför inte hoppa över till dom?

  Finns bara en sak för sossarna att göra om dom menar allvar med att ”alla ska med”!

 16. Reflexer, är när något naturligt sker i den mänskliga kroppen.
  Här har det skett ”reflex”, dvs personens naturliga tillstånd.

  Ta bort honom från allt vad politik heter. Efterhandskonstruktioner duger inte.
  Förmodligen var han full och ur fyllons och spenabarns mun kommer sanning.

  Finns det fler inom socialdemokratin, som kör med ”reflexer” ? Vi vet tex inte vad som hände med Norlunds bärplockare.

 17. Ett exempel på att man inte skall skriva på Facebook när man dragit i sig ett antal öl på en lördagkväll. Ähh, låt honom vara. Han har gjort en pudel och fått löpa gatlopp. Varför kräver alltid folk ett huvud på ett påle så fort någon gör dumheter?

 18. ”Bristande kunskaper i hur man hanterar Facebook”… tröglärd kanske då Norén gick med på Facebook 30 december 2007.

 19. ”Det enda jag kan göra är att be om ursäkt, det är inget jag står för, säger Norén”.

  Jo, tydligen står han för detta då han både publicerat texten och länkat till sidan. Om detta är ”reflexer” är det ännu värre. Hans reflexer resulterar i rasistiska inlägg mina gör att mitt underben sparkar ut.

  Nej, att han ska avgå är det minsta man kan kräva!

  Väldigt besviken.

 20. Men hallå! Hitta på vad som helst som en efterhandskonstruktion, men… reflexer!!! Och vad gör partiet med det här?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.