Konkursförhandling på torsdag

i NÄRINGSLIV/NORA

bdNORA. På torsdag avgörs framtiden för Bergslagens destilleri AB. Då äger nämligen konkursförhandlingen rum i Örebro tingsrätt.

Om inte Bergslagens destilleri lyckas få fram pengar kommer en begärd konkurs att vara ett faktum på torsdag. När schemat för nästa veckas förhandlingar vid Örebro tingsrätt blev spikat på fredagseftermiddagen finns konkursförhandling för Bergslagens destilleri uppsatt till klockan 10.00 på torsdag förmiddag.

Det är Skanska som står bakom konkursansökan då Bergslagens destilleri länge haft en skuld till byggföretaget.

12 Comments

 1. Jo, hade jag haft tid hade jag skrivit en rättelse sedan schemat från Örebro tingsrätt kommit och den rätta tiden offentliggjorts. Jag ger dig rätt och beklagar felet.

 2. självklart, men du har skrivit att konkursförhandlingen skulle varit idag klockan 10:00

 3. Självklart ändrar vi inte i redan publicerade artiklar – det vore bedrägligt mot läsarna. Den artikel du kommenterar är publicerad den 8 mars och byggde på de uppgifter vi hade då. Nu idag, den 14 mars, vet vi att konkurshotet precis har undanröjts och att det inte blir någon konkursförhandling.

 4. ok, då får du nog korrläsa din artikel igen och kanske kolla på NA.se

 5. vilken dålig koll ni har på denna blogg, vet ni när konkursförhandlingen är?

 6. Det blir nog så Allan.

  Allt är ju förberett med ett nästan identiskt bolag.
  Bara små ändringar i bolagsnamnet.

  Givetvis med Nora kommuns medgivande eller ekonomiska hjälp ?

 7. Det är väl inget större problem med en konkurs. Det är ju bara att fortsätta efter den är klar om intresset finns. Nora kommun behöver inte oroa sig eftersom det är ett hyresavtal som bara skrivs om med det nya bolaget som fortsätter. Det är bara synd om alla leverantörer som förlorar pengar men kommunen klarar sig.

  Man brukar säga att man behöver konkursa en restaurang ett par gånger innan man får den lönsam. Kanske det är det samma med det här?

 8. Hur många hyresgäster i Norabostäder och invånare i kommunen vill att våra pengar ska gå till detta projekt? Dessa pengar som ansvariga förlorat kunde ha gått till att fixa billiga bostäder i bryggeriet från början. Så bostadsbristen minskar. Detta är en sak som kostat invånarna pengar och så har vi tågpendel som lagts på is för att pengar saknas?? Ansvariga borde avgå.

 9. Hoppas den parodi får ett slut på Torsdag. Detta har ju varit en fars ifrån början. Hoppas ansvariga i kommunen som vart med på denna idiotaffär lämnar sin platser i kommunen och avgår. Man ska inte få spendera invånarnas skattepengar på detta. Även Norabostäders VD borde avgå som har vart med och låtit hyresgästernas pengar försvinna på detta.

 10. Självklart att Skanska vill och ska ha sina pengar! Det spelar väll ingen roll om de är aldrig så stora!
  Tycker det är skönt om den här historian får sitt slut snart oavsett hur den slutar!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.