Kontrollerad förlust i LFAB

i LJUSNARSBERG

LJUSNARSBERG. Kommunägda Ljusnarsbergs Fastighets AB redovisar en förlust för 2012 på 1,2 miljoner kronor. Men företaget uppvisar samtidigt en realistisk framtidssyn och har en bra soliditet.

Ett antal faktorer påverkad resultatet negativt för Ljusnarsbergs Fastighets AB 2012. Dels sålde man delar av Vintersvik, vilket medförde en bokföringsmässig förlust på nästan 1,2 miljoner. Dels var skötseln för grönyteområden och snöröjning 740000 kronor högre än föregående år och företagets annonsering hela 326000 dyrare än under 2011.

I ägardirektiven har kommunfullmäktige satt upp höga krav för LFAB. Ägarna vill ha en soliditet på 35 procent, ett resultat på 4,5 procent av bruttohyresintäkterna samt en belåningsgrad på högst 65 procent.

Ett förlustår som 2012 når inte LFAB ända fram. Soliditeten beräknas till 40 procent, men resultatet är negativt och belåningsgraden ligger för närvarande på 75 procent.

Bokslutet är upprättat och behandlas nu av revisorerna och detta har fått till följd att man fått kritik för hur man redovisat moms och sett till att förändra rutinerna för detta.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.