Sverigedemokraten Tom Persson, som är ordförande i Linde Energi, försökte förklara hur det extrainkallade sammanträdet i kommunfullmäktige uppkom.

Kortaste sammanträdet någonsin?

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Lindesbergs kommunfullmäktige hade på onsdagen ett extrainkallat sammanträde med endast ett ärende: Att skapa ett omorganiserat energibolag för att passa EU:s nya regelverk.

Lite pinsamt var det allt. Kommunfullmäktiges ordförande Arnold Bengtsson (S) började med att försöka förklara hur man först ställde in septembersammanträdet och bara dagar senare kallade till ett extrainsatt sammanträde.

-Jag kan bara säga att det inte handlar om ett förvirrat presidie som först ställer in ett sammanträde och sedan lägger in ett nytt. Vi hade inte kännedom om det ärende som ska beslutas ikväll innan ordföranden i Linde Energi ringde och var riktigt stressad.

Ärendet beskrevs med nya EU-direktiv som grund och ägarförhållandena är idag regelvidriga och måste ändras innan nyår. Därför var det viktigt, för att inte skriva nödvändigt, att ärendet beslutades idag.

Sammanträdet startade 17.00 och var slut 17.10 och nu kan Linde Energi omstruktureras enligt den plan man arbetat fram. En lite pinsam historia dock där såväl kommunen som Linde Energi såklart har personal som borde kunna ha tagit fram detta tidigare.

1 Comment

  1. Typiskt Lindesbergs kommun. En massa trallgökar som ska bestämma saker som dom inte har en aning om . Konsekvenserna vet man inte heller nåt om. Inte så konstigt att man är sämst när det gäller rankningen av kommuner.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.