Jonas Cederulf

Kungatillskottet intressant som en bilkö

i BLOGG/Okategoriserade

CederulfSå här dags på året är det dags att summera händelserna och jag får försöka mig på det, i både stort och smått. Även om minnet inte är vad det borde, eller i alla fall inte särskilt bra, så ger jag mig på en summering i Tapas-variant.

Socialdemokraternas haveri. Juholt brände en-två-tre-fyra-hundra gånger och det blir alltmer tydligt att även vi här i Sverige i fortsättningen kommer välja våra representanter utifrån person. Nån snubbe med efternamnet Löfvén efterträdde i partiet som byggde välfärdssamhället.

Jag vet inte om Zlatan gått längs Lindesjöns strand, men i år blev året som gjorde att han är en man som kommer bli ihågkommen i alla världsdelar, i alla fotbollsintresserades minnen för alltid.

Kungafamiljen fick ett nytillskott, för min del lika intressant som att stå i bilkö. Tror att Prinsessan heter Estrella. Eller OLW. Eller nåt sånt. Nej just det, kungafamiljen är ju inte reklamfinansierad. Tihi.

Ännu en skolmassaker i USA. Det är ett galet land på många vis. Men det handlar inte bara om vapenlagar, det handlar om hur samhällen tar hand om dem som behöver psykiatrisk vård. Många tragedier skulle ha kunnat undvikas med en bra psykvård.

Lars Ohly ersattes av Jonas Sjöstedt. Jag kommer sakna Ohlys långfinger mitt under debatter och hans hetsighet. Även centerpartiet och miljöpartiet har nya ledare, men de minns jag knappt namnen på.

Tick-tack-tick-tack och sedan ett stort BOOM. Sådan är Spaniens (Barcelonas) spelstil i fotboll. Först händer ingenting och sedan nyårsfyrverkeri. Modell större. Europamästare 2012.

OS (Olympiska spelen) gick för mig ganska obemärkt förbi. Som vanligt när det gäller OS så får vi nya favoriter. I år blev det Lisa Nordén, som förlorade guldet med den minsta av marginaler. Sånt älskar vi. Vi gillar även det lite fräckare, som han pistolskytten eller gevärsskytten eller vad han nu skjuter med, som sa ”fuck you” in i Pelle Nyströms intet ont anande intervjumikrofon.

Sverigedemokraterna har det pratats om, det har läckt ut att det kanske finns militanta rasister inom partiet. Ja, det handlade om tre personer ur SD:s riksdagstopp, som skulle spöa upp en ytterst berusad man med ett varsitt järnrör. Till poliserna sa de att de ”kände sig hotade” och skrattade sedan högt när polisen avlägsnat sig.

Alldeles för många underbara människor fick lämna jordelivet. Jag tänker främst på Hannes Råstam, Peter Åslin, Vladimir Krutov och Göran Stangertz. Men det fanns fler fantastiska personligheter som togs från oss. Döden är alltid lika ofattbar.

Frövi IK hade en makalös säsong. Efter tio matcher i serien hade vi vunnit lika många. Hybrisen steg bara hos tränaren, så killarna i truppen fixade det på egen hand. Underbar förening, underbart lag. Vi vinner femman nästa år.

VAB. ”Det är väl skönt att vara hemma”. Nej, det är det inte. Det är hemskt när barnen är sjuka. När man själv inte har det bästa av immunförsvar är det också lite extra jobbigt.

Nyårslöften? Nej ni. Eller jo, kanske. Att bara lova sånt jag kan hålla.

Gott nytt år! Ta tillvara på dig själv och de dina. Hoppas ni spelade I Saw You i onsdags, och spelar Mr Big igen i V75-2 imorgon.

 

2 Comments

  1. Underbar krönika (som vanligt) skrattade vid ett par meningar riktigt gott 🙂 Håller sen med dig ang Lars Ohly jag saknar honom 🙁 Ja jag kan skriva under på hela krönikan ,precis mina tankar 🙂 Stolt mamma

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.