Lake Resort Bergslagen ett jätteprojekt

i HÄLLEFORS/NÄRINGSLIV

LRB-1-flygfotoHÄLLEFORS/GRYTHYTTAN. En holländsk utvecklingsgrupp vill skapa ett ”Lake Resort Bergslagen” vid en sjö utanför Grythyttan. Minst 150 exklusiva fritidshus planeras på ett område om 54 hektar.

Planerna på ”Lake Resort Bergslagen” är sannerligen inte blygsamma. Förutom olika typer av fritidshus kommer ett komplett servicecenter, med äventyrsbad och restauranger, samt en marina att byggas. Tanken är att fritidshusen/villorna ska hyras ut till såväl skandinaver som holländare, tyskar och belgare.

Bakom projektet står den holländske affärsmannen René Snel och för formgivning och marknadsföring svarar Marcel Coltof, som har utfört flera stora villaprojekt i Europa med stor framgång. Just nu förhandlar man med det holländska företaget Landal GreenParks om förvaltningen av ”Lake Resort Bergslagen”, ett företag som driver 74 resorts i Europa med sammanlagt 12000 semestervillor.

Projektet är budgeterat till 300 miljoner kronor och man förväntas ha minst 75000 övernattningar per år. ”Lake Resort Bergslagen” kommer också att skapa minst 30 nya jobb i Hällefors kommun och om allt går planenligt kommer resorten att öppna våren 2018.

LRB-2-servicecenterLRB-3-marinaLRB-4-villaLRB-5-villa

1 Comment

  1. Gärna stugbyar i traditionellt format, tänker på Klotens fritidsområde t.ex. Men inte stora lyxvillor. Det passar inte in. Varför måste det vara så exklusivt och överdimensionerat hela tiden? Det vore också bra om allmänheten finge veta vilken sjö planerna gäller, så att allmänheten får en möjlighet att uttrycka sin åsikt i frågan innan planerna passerat punkten utan återvändo. Bergslagen är ännu en oupptäckt pärla i Sverige, med jättefina möjligheter att få besök från andra delar världen, såväl som andra delar av landet, men det gäller då att hålla tungan rätt i mun, och inte förstöra de värden där själva attraktionskraften finns. Lätt hänt om man inte vågar se vad man har och följa det, och istället försöker efterhärma andra.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.