Kungen Max Lalander blir bättre för varje match. Tre mål mot Skövde gör inte många spelare i serien.

Lalander x 3 när Lindlöven vann igen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Max Lalander var den stora skillnaden när Lindlöven på onsdagskvällen besegrade Skövde hemma i Lindehov. Lalander svarade för ett äkta hattrick i den andra perioden och noterades även för en assist.

Matchen slutade 6-1 (1-1, 4-0, 1-0).

Just nu finns det inget lag i Vårettan västra som besegrar Lindlöven. Efter vändningen mot Kumla då 3-0 blev 4-6 har Lindlövens spelare växlat upp och fått det självförtroende som är så viktigt i ishockey.

-Idag gör vi en riktigt jävla bra match, säger Lindlövens tränare Jens Brändström. Men visst var vändningen i Kumla det som skapade den känsla i truppen som vi har idag. Att vi lyckades vända innebar en energiboost som man nästan kan ta på.

Lindlöven har under säsongen förbättrat och förenklat spelet och det spel man idag spelar verkar passa den typ av spelare man förfogar över. Snabbt har ju varit tanken under hela säsongen, men nu ser man inte Lövens spelare i hörnen längre, utan pucken spelas in framför mål och man försöker vinna andrapuckarna. Skövdes backar så stundom rätt vilsna ut i onsdagsmatchen då detta snabba spel gjorde att man tappade positioner och Lindlöven kunde vinna isyta.

-Just det där är jag så nöjd med, säger Jens Brändström. Vi ska vara där inne och skapa den typen av situationer när motståndarna inte hittar sina positioner.

Nu gäller det att jobba vidare på samma koncept och utveckla det man visat sig bra på.

-Så är det, men vi måste vara ödmjuka, säger Brändström. Att vinna den här serien kommer inte att gå av sig själv. Vi måste fortsätta att jobba hårt och behålla det självförtroende vi har i truppen.

Dagens match då? Ska alla hissas?

-Ja, det är klart dom ska hissas efter en sådan här match. Men såklart måste man lyfta Max Lalander lite extra som gör tre mål i den andra perioden. Dessutom tycker jag att Niklas Lihagen gör en riktigt bra match och driver på med sitt spel.

Närmast möter Lindlöven Forshaga på bortais på söndag.

Mål Lindlöven: Max Lalander 3, Erik Broman, Jonatan Augustsson, Alexander Arvidsson.

Måljubel efter Erik Bromans 1-0.
Erik Broman jublar efter sitt 1-0.
Något vi inte sett tidigare är den ständiga trafiken framför motståndarmålet.
Energin har vuxit på alla sätt. Alltid duktige Linus Lundberg får här onda ögat av en Skövdespelare.
Fjärdelinan, här Jesper Wiberg, gör det bra när man kommer in och är jobbiga.
Albin Gunnarsson är en av de spelare som alltid har energi.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.