Landsbygdsministern startade dagen med öl

i HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV/NORA
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht skålar med bryggmästaren Arne Holm.

NORA. Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) är just nu ute på en landsomfattande Sverigeresa i samtliga län och under tisdagen var det ett tidigt stopp på Nora Brygghus i Kvarteret Bryggeriet.

– Den här typen av lokala små företag på landsbygden är oerhört viktiga, sade Sven-Erik Bucht.

Förmodligen har landsbygdsministerns Sverigeresa döpts till en ”Sven-Eriksgata” tidigare, men det är med stor personlighet som en intresserad minister gör nedslag på ett 40-tal orter under resans gång.

Redan vid 9-tiden på tisdagsmorgonen klev ministern in hos lilla Nora Brygghus för en information av vad ett litet, lokalt och kvalitetsinriktat företag kan göra. På plats fanns Arne och Ingrid Holm, som berättade om den resa Nora Brygghus gjort från de första dropparna öl till dagens produktion på 10000 liter.

Sven-Erik Bucht vill med egna ögon se hur landsbygden kan utvecklas och han träffar därför företagare, politiker och medborgare som har idéer för landsbygdsutveckling.

– Jag vill träffa människor runt om i landet och diskutera hur politiken för landsbygden kan utvecklas. Det blir viktiga inspel till den proposition om en sammanhållen politik för landsbygden som regeringen nu tar fram, sade Sven-Erik Bucht.

Efter att ha fått smaka Nora Brygghus lättöl såg ministern imponerad ut och frågade om det verkligen var ett lättöl.

– En mycket bra beska, ett kraftigare öl än vad lättöl ibland är, sade han.

Landsbygdsministern tittade även in hos Bryggerikrogen för en presentation och en fika innan han for vidare till Grythyttan och Hällefors för nästa stopp på ”Sven-Eriksgatan”.

1 Comment

  1. Skönt att vi får kvitto på hur utvecklingen skall gå i Nora.

    City går mot en framgångssaga med restaurangverksamhet i femstjärneklass, alkoholframställning, där de stora elefanterna får huka sig. Små matställen bör packa ihop.

    Bryggerikvarteren, blir ett livaktigt ”Moulin Rouge”, med tillresande horder av bussar, som skall ta del av ”kulturen”.

    Under tiden får små lantbrukare, ute i skogen försöka leta reda på sina vargjagade djur och hålla kronofogden och Samhällsbyggnadsnämnden på armlängds avstånd.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.