Landshövdingen hedrade lasarettet med fana

LINDESBERG. Landshöving Maria Larsson överlämnade på tisdagsförmiddagen en svensk fana till Lindesbergs lasarett.

– Fanan är till alla inom och runt vården i vårt län för att visa hur tacksamma vi är över alla som ställt upp och som fortsätter att ställa upp under pandemin, sade landshövding Maria Larsson.

Det är Stiftelsen Sveriges Nationaldag som står bakom överlämnandet av den svenska fanan till alla större sjukhus i hela landet. Motiveringen lyder som följer:

”Som en symbolisk gåva till alla som arbetar inom sjukvården och som kämpat hårt under pandemin och fortsätter att kämpa…”

Sammtliga 21 landshövdingar är huvudmän för Stiftelsen Sveriges Nationaldag och ordförande är riksdagens talman Andreas Norlén.

”Stiftelsen ska arbeta för att alla svenskar ska kunna känna och visa glädje och stolthet över sitt land, inte bara genom att fira nationaldagen utan också genom att berätta om hur mycket vi har att vara stolta över i landet”, heter det i programförklaringen.

Som officiella mottagare av fanan vid överlämnandet vid Lindesbergs lasaret påå tisdagen var områdeschefen Elisabeth Liljekvist, Maja Ardesjö Asserholt, fysioterapeut Linde vårdcentral, Jenny Siipo iva-sjuksköterska, Martin Johansson medicinskt ansvarig läkare kliniken för medicin och geriatrik. och en representant för sjukhusets servicepersonal samt regionrådet Karin Sundin (S) och hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson.

-Pandemin har drabbat personalen i vården, sade Maria Larsson. Ni har räddat liv under påfrestande omständigheter och ni är våra hjältar.

1 Comment

 1. Bra. nu får vi se vad motparten har att prestera för att lägga ned Lindesbergs lasarett !

  Landshövdingen och befolkningen mot Region Örebro.

  Här kunde det bli odds på spelmarknaden !
  Vinner regionmakten, så har vi en sorts diktatur och satsade pengar på lokal
  vinnare ger inga pengar.

  Pengar på lokal sjukvård ger odds 8/1. Antagligen ett idiottips !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.