Markus Lundin (KD), Pär-Ove Lindqvist och Nils Detlovfsson slogs på samma sida, men nådde inte fram.

Lång men tam budgetdebatt i Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Nej, det blev ingen infekterad debatt om hur Lindesbergs skattepengar ska användas, när kommunfullmäktige sammanträdde på måndagen. Men debatten, eller vad det ska kallas, blev ändå oändligt lång.

-Vi lägger ett försitigt och framåtsyftande budgetförslag, sade kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

Det var liksom läge för oppositionen att tydligt sätta ned foten när kommunfullmäktige i Lindesberg skulle diskutera budget på måndagen. Skolresultaten är dåliga, socialnämnden gör ett bokslut som liknar katastrof och näringslivsfrågorna tycks gömda i ett gammalt forum från Ryssland.

Den som satt framför datorn och Youtube för att följa direktsändningen från kommunfullmäktige blev säkert besviken. Sändningen var under all kritik och även om vi klarar oss utan synliga bilder av de debatterande vill såklart alla höra vad politikerna säger. Så var det inte.

Samma dag som SCB gick ut med statistik om att Lindesberg kommer att tappa 1600 fram till år 2040, valde alltså majoritetspartierna S och C att satsa vidare.

-Man har totalt misslyckats inom näringslivspolitiken, sade liberalen Nils Detlofsson.

-Det måste bli lite vekstad nu, sade kristdemokraten Markus Lundin. Vi kan inte sitta här varje år och släppa igenom vad som helst.

Vassare än så blev det inte. Den från Centern och Socialdemokraterna föreslagna budgeten gick igenom.

1 Comment

  1. Orkade inte lyssna på hela då jag tydligt anser att vissa i församlingen älskar sin egen röst..det anser jag vara pinsamt allvarligt när denna kanske absolut viktigaste fråga debatteras.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.