Larsmäss ställs in även i år

JÄRNBOÅS. Järnboås Bygdegårdsförening ställde in Larsmäss 2020 och på tisdagsmorgonen meddelade den arrangerande styrelsen att Larsmäss ställs in även 2021.

– I och med att vi idag inte kan förutse hur våra besökare kommer att vilja röra sig i samhället i augusti så väljer vi att avstå från att arrangera marknaden, säger Anna-Carin Andersson i bygdegårdsföreningens Larsmäss-kommitté.

För Järnboås Bygdegårdsförening innebär ett evenemang av Larsmäss storlek alltid en ekonomisk risk. Man har fasta kostnader i form av kostnader för marknadsföring, hyra av serveringstält och toaletter samt bokning av artister och dessa kostnader ska täckas av entréintäkter och bordshyror från försäljare.

– Vår förenings ekonomi har påverkats ordentligt av pandemin, eftersom vi inte kunnat ordna några inkomstbringande aktiviteter alls. Vi har stora fasta kostnader för att driva vår bygdegård. 2020 fick vi ta del av statligt stöd via Bygdegårdarnas Riksförbund och det har hjälpt oss mycket, men vi vet inte hur det blir i år och föreningen har ändå inte så stabil kassa att vi har muskler att riskera ett förlustår, säger kassör Tore Carlsson.

Om de övriga evenemang som Järnboås Bygdegårdsförening brukar arrangera under sommarmånaderna blir av eller inte är osäkert. Styrelsen avvaktar med beslut till dess man vet om dessa kan genomföras på ett säkert sätt.

– Vi satsar på 2022 och ser fram emot det, och hoppas att lusten att återgå till ett normalt liv, med utflykter och marknadsbesök, har kommit åter nästa år. Alla gamla och nya vänner är hjärtligt välkomna att besöka Larsmäss och våra andra arrangemang sommaren 2022, hälsar Anna-Carin Andersson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.