Hanna Söderström målbäst mot HF Karlskrona.

LIF Dam utan chans i Karlskrona

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

KARLSKRONA. LIF Lindesbergs damer hade inte en chans när man på lördagen ställdes mot serietvåan HF Karlskrona på bortaplan. För varje LIF-mål gjorde Karlskrona två och då kan det bara sluta på ett sätt.

HF Karlskrona-LIF Dam slutade 35-19 (18-8).

Än kan inte LIF Dam rubba topplagen i division 1. Man har gjort det bra i ett antal matcher mot mittlagen i tabellen, men LIF var chanslöst borta mot Karlskrona. Hemma förlorade LIF med 16-31 och borta blev det inte bättre. Egentligen inte mycket att säga om förlusten med x bollar – här handlar det helt enkelt om kvalitet. Det skiljer en hel del mellan toppen och botten i tabellen, och för LIF Dam är årets prestation oerhört viktig för framtiden. LIF måste helt enkelt spela matcher som den idag för att kunna planera utvecklingen framåt.

I LIF Dam lyckades Hanna Söderström dundra in sex mål, men i hemmalaget fanns en Wilma Martinsson som gjorde åtta mål – i den första halvleken. En sökning på nätet visade sig att denna Wilma har en anknytning till Lindesberg, som dotter till gamle LIF-profilen Nicklas Martinsson.

Mål LIF Dam: Hanna Söderström 6, Hallin Aziz 3, Emilia Durnell 2, Ida Karlskvist 2, Elina Forsberg 2, Aleyna Can 1, Ida Nilsson 1, Lejla Duro 1, Wilma Karlsson 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.