Jesper Gyllby blev bäste målskytt mot Tyresö, men gläds nog inte speciellt mycket.

LIF fick storstryk mot Tyresö

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

TYRESÖ. Det här är matchrapporten som ingen vill skriva. LIF Lindesberg hade ingenting att sätta emot i bortamatchen mot Tyresö på fredagen och förlorade stort.

Tyresö Handboll-LIF Lindesberg slutade 36-20 (19-13).

Idrott är grym emellanåt och den här kvällen var nog en av de mest grymma som vi kan dra oss till minnet. LIF Lindesberg fick bekänna färg och när matchen var färdigspelad fanns ingenting kvar i färgspektrat – allt var färglöst.

Egentligen var det bara att lyssna till speakern på Solidsport, företaget som sände ut matchen till oss som vill se alla matcher. Kommentatorn sågade totalt LIF:s anfallsspel, samtidigt som han utsåg Jesper Nilsson till Allsvenskans kanske bäste spelare. Vän av ordning reagerade såklart, men kommentatorn visade sig ha rätt.

LIF hängde med under den första kvarten, men därefter var det ridå.

Underläge med sex bollar i halvtid är bedrövligt, men att därefter bara göra sju mål och släppa in 17 i den i den andra halvleken är förstås ingenting annat än en katastrof. LIF Lindesberg blev avklätt ända in på understället.

I och med fredagens bedrövliga match mot Tyresö tappade LIF en placering i den allsvenska tabellen och kan under söndagen åter ligga på nedflyttningsplats. Just nu finns endast IFK Ystad och Redbergslids IK efter i tabellen.

I nästa match möter LIF Lindesberg gästande Vinslöv hemma den 1 december.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Gyllby 4, Hampus Högberg 3, Jesper Jakobsson 3, Asso Eliassi 2, Jesper Nilsson 2, Erik Persson 1, Herman Bosson 1, Tobias Varvne 1, Martin Boija 1, Melker Liljesvan 1, Adam Bogren 1.

1 Comment

  1. Synd att de slänger in Anton så han missar seriefinalen med Lif Blå! Han har inte fått 1 minut tidigare i serien!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.