Kung Fatlum Ahmeti var målbäst mot Skånela.

LIF förlorade även epilogen

LINDESBERG. I en försvarsfri epilog av Handbollsallsvenskkan 2020/2021 drog LIF Lindesberg det kortaste strået när Skånela stod för motståndet i Lindesberg Arena. Matchen slutade 37-38 (20-20).

-Den här matchen var ungefär som många matcher den här säsongen, säger LIF-tränaren Stefan Karlsson. Motståndarna var lite skarpare i viktiga lägen och våra tekniska fel gör att vi förlorar.

Totalt 75 mål säger ju en del om båda lagens försvarsspel och, som Stefan Karlsson säger, hade LIF Lindesberg alldeles för mycket tekniska fel. Matchen i övrigt jämn men där Skånela var lite vassare och tuffare.

Säsongen slutar dock i dur. LIF Lindesberg slutar elva i tabellen, då samtliga bottenlag förlorade den sista omgången på fredagskvällen. En bedrövlig säsong där alla önskar att publiken återkommer i september när cirkusen drar igång igen.

-Det här har varit så tråkigt, säger Skånelas Yosef Rahali efter matchen. Det var okej på något konstigt sätt med 50 åskådare, men inte en enda som hörs har gjort säsongen riktigt tråkig.

LIF räddade kontraktet, men nu måste ett framtidsarbete starta omgående.

-Redan när vi visste att vi spelar i Allsvenskan nästa år hade vi ett möte, berättar Stefan Karlsson. Det finns redan en del tankar på hur föreningen ska agera. Jag känner inte att vi varit utspelade speciellt många gånger under säsongen, men motståndarna har varit skarpare när vi har slarvat och avgått med segern. Sedan har det ju varit en speciell säsong när vi fått svåra skador på Jesper Nilsson och Herman Bosson. Det har ju påverkat hela säsongen och även det något vi måste ta med oss.

Idag är säsongen slut och i morgon börjar nästa. Vad hittar du för positiva delar att ta med?

-Vi har ju en väldigt ung trupp och nu har dessa spelare fått erfarenhet och många tuffa matcher i kropparna. Med en riktigt bra försäsong kommer vi förhoppningsvis att vara bättre rustade när vi drar igång igen i höst. Det handlar om att gå tillbaka till ritbordet och fundera ut hur vi ska kunna ta den här unga gruppen framåt.

Du har kontrakt över tre år, men kan knappast ha fått en jävligare säsong att debutera på den här nivån?

-Nej, det har varit väldigt speciellt. Förhoppningsvis behöver vi inte uppleva en sådan här säsong igen. Både Coronan och skador och sjukdomar och utan publik. Men vi klarade kontraktet med den här unga gruppen och vi har något att bygga vidare på. Nu måste vi blicka framåt.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 7, Karl Zetterlund 6, Axel Magnusson 4, Fabian Lindholm 4, Asso Eliassi 3, Algot Hane 3, Joakim Bååk 3, Max Broman 2, Joel Karlström 1.

Axel Magnusson och Elias Andersson bildar mittförsvar.
LIF-tränaren Stefan Karlsson diskuterar med Gustaf Ekström.
Tuffingen Karl Zetterlund är den som står för överraskningarna.
Lite fredagsmys för Fabian Lindholm.
Asso Eliassi går från klarhet till klarhet.
Max Broman är obeveklig.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.