Herman Bosson gjorde sju mål. Arkivbild.

LIF förlorade trots strålande start

KUNGSBACKA. LIF Lindesberg började strålande i torsdagens bortamatch mot Aranäs, men kläddes av en del i den andra och förlorade till sist med uddamålet. Matchen slutade 29-28 (12-15).

-Just nu är man förstås besviken, men vi förlorar som ett lag och kommer att vinna som ett lag, säger Herman Bosson direkt efter matchen. Idag hade vi inte marginalerna på vår sida.

LIF Lindesberg gjorde allt rätt under den första halvleken mot Aranäs. De brandgula chockade hemmalaget när ställningen var 1-6 efter tio minuter och 2-9 efter den första kvarten och LIF spelade strålande. Ett aggressivt försvarsspel och ett roligt anfallsspel störde hemmalaget ordentligt. Hemmalaget hade inte det som krävdes för att störa Lindesberg i inledningen.

-Vi inleder fantastiskt, säger Herman Bosson.

Aranäs krympte försprånget till tre bollar i halvtid, men kom ut som ett nytt lag i den andra.

-Vi går nog ner oss lite och inleder den andra halvleken sämre, säger Bosson. Men vi faller aldrig ur och jag tycker att det är svårt att sätta fingret på vad som gick fel.

På tv-bilderna såg det ut som om Aranäs tog ett steg ut både i anfall och försvar och i anfallet blev passningarna längre för att dra isär LIF. Samtidigt såg ni ut att tajta ihop er i försvaret och utrymmet för Aranäs blev för stort. Vad säger du om den teorin?

-Det ligger nog en del i det. Men vi gör det bra bakåt och så här snabbt efter matchen är det svårt att analysera.

Två matcher och två förluster. Hur mår ni nu?

-Det här är redan glömt. Vi kunde lika gärna ha vunnit idag. Jag spelade in till Fatlum alldeles i slutet och de (Aranäs) stoppade honom genom att dra sönder hans tröja och han fick ingenting med sig. Med ett annat domslut där hade matchen kunna slutat annorlunda.

Framåt i tiden då? Vad säger du?

-Idag hade vi inte marginalerna på vår sida och man måste ge oss lite tid. Jag vet vad jag kan och jag vet vad laget kan och jag vet att vi kan vara högt upp i den här tabellen.

Mål LIF Lindesberg: Herman Bosson 7, Max Broman 4, Fatlum Ahmeti 4, Albin Järlstam 4, Karl Zetterlund 3, Martin Boija 3, Jesper Nilsson 2, Axel Magnusson 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.