Fabian Lindholm gjorde två mål mot Kungälv.

LIF kämpade mot Kungälv – men förlorade

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg förlorade söndagens hemmamatch mot topplaget Kungälvs HK, men kämpade som om det gällde livet. Roligast dock att se stjärnan Jesper Nilsson tillbaka i spel efter den svåra knäskadan.

LIF Lindesberg-Kungälvs HK slutade 24-31 (12-13).

LIF Lindesberg har en bit kvar innan man kan mäta sig mot topplagen, bara att konstatera. Bra match mot Kungälv, förmodligen en av de bästa i årets Allsvenska, men ändå sju mål färre än gästerna. LIF har en kostsam dipp i varje halvlek och mot bra motstånd resulterar de dåliga perioderna i tre, fyra bollar per halvlek – alltså detsamma som dagens skillnad.

Och det kunde inte ha börjat sämre än det gjorde mot Kungälv. LIF:s målkung Max Broman gjorde 1-0, men sedan tilläts Kungälv göra sex raka mål innan LIF-tränaren Martin ”Preben” Carlsson tvingades kasta in timeout-kortet. Matchklockan stod då på sju minuter och några sekunder. LIF-spelarna var snälla som lamm i försvaret och kastade bort det mesta i anfallsspelet och kanske kostade den perioden hemmalaget matchen?

LIF MÅSTE få bort de tekniska felen och de dåliga perioderna och förmodligen är det detta man får ägna ledigheten efter jul åt.

Roligast att se mot Kungälv var dock Jesper Nilssons återkomst. En av allsvenskans stora stjärnor hade fått läkarnas tillåtelse att spela fem minuter i varje halvlek och alla kunde se hur mycket Jesper ”Nisse” Nilsson njöt av de där minuterna. Alla ser en stjärna och alla såg när Jesper Nilsson klev in. Så cool och opåverkad och ändå så taggad. Det blev fem mål under de tio minuter Jesper spelade och alla förstår hur viktig LIF Lindesberg stora stjärna kommer att bli i striden om att undvika nedflyttning och kval.

LIF Lindesberg var faktiskt uppe i ledning med två bollar en stund i början av den andra halvleken, men sedan kom den där dippen igen. 2-6 under sex minuter och matchen var förstås förstörd.

Närmast åker LIF Lindesberg till Kungälv för returmöte på lördag och därefter väntar OV Helsingborg hemma i Lindesberg Arena på annandagen.

Mål LIF Lindesberg: Max Broman 6, Jesper Nilsson 5, Joel Karlström 3, Asso Eliassi 2, Fabian Lindholm 2, Oskar Cosmo 2, Joakim Bååk 2, Algot Hane 1, Fatlum Ahmeti 1.7

Storstjärnan Jesper ”Nisse” Nilsson spelade fem minuter i varje halvlek och gjorde fem (!) mål.
Max Broman var återigen målbäst i LIF Lindesberg med 6 mål.
Fatlum Ahmeti har det tufft som mittsexa utan riktig uppbackning.
Inlånade målvakten Lukas Wallinder är riktigt bra, även om det inte var samma insats som senast.