LIF kvar i Allsvenskan

i HÄLLEFORS B/SPORT

LIF_Alstermo_dragLINDESBERG. LIF Lindesberg spelade sig kvar i Allsvenskan helt på egen hand när man besegrade Alstermo i Lindesberg Arena med hela 36-23 på söndagen.

– Jätteskönt att vi kunde visa publiken just idag, säger LIF-tränaren Herman Arenvang direkt efter slutsignalen.

Det var inget snack om saken när LIF Lindesberg skulle spela sig kvar i Allsvenskan på söndagskvällen. Gästande Alstermo höll jämna steg i tio minuter och därefter handlade allt om LIF Lindesberg. Peter Carlsson visade riktig klass och övriga spelare ville förstås inte vara sämre.

– Vi har tränat hårt på det vi idag får resultat för, säger tränaren Herman Arenvang. Man måste prestera i viktiga matcher och det gjorde vi idag.

Herman var minst lika glad som spelarna efter slutsignalen och laget kastade sig om varandra som om de vunnit SM-bucklan.

– Idag var alla så bra de måste vara, säger Herman. Och för flera av spelarna har det ju varit den första riktiga A-lagssäsongen.

Inga nerver syntes hos hemmaspelarna trots att de hade allt att vara ängsliga för. En förlust hade kunnat sluta i ett ovisst kval. Istället tog alla spelare sitt ansvar och satte bollarna med en beslutsamhet som skymtat under våren. Försvarsmässigt höll man sig till planen.

Sex bollars ledning i paus var förstås tillräckligt och gjordes ännu mer tydligt när Alstermo tvingades ställa en utespelare i mål sedan den ordinarie målvaktsettan skadat foten i en kollission.

När speakern frågade Herman Arenvang efter matchen vad han bäst kom ihåg efter den precis avslutade säsongen tvekande aldrig LIF-tränaren.

– Det är vår fantastiska publik som stöttat oss trots att vi legat i botten hela säsongen.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se
LIF_Alstermo1LIF_Alstermo2LIF_Alstermo3LIF_Alstermo4LIF_Alstermo5LIF_Alstermo6

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.