LIF Lindesberg förlorade men höll fanan högt

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg förlorade den första åttondelsfinalen i ATG Svenska Cupen hemma mot Hammarby IF på söndagen med 32-36 (20-21), men gjorde en bra match och föll med fanan högt.

-LIF Lindesberg är alldeles för bra för division 1, sade HIF-stjärnan Martin Dolk. Vi måste spela på topp.

LIF Lindesberg hade sex så kallade shoot outs innan matchklockan tickade igång och satte fem av dessa och skapade sig alltså ett bra utgångsläge. Framåt såg det bra ut, men försvarsspelet lämnade en hel del att önska inledningsvis. LIF stod på sin linje och väntade och skickliga Hammarby-spelare släppte boll lite för snabbt och skapade många fria lägen mot det snälla LIF försvaret. Avståndet mellan försvarsspelarna blev alldeles för stort och några kampsituationer uppstod inte och efter en kvart var Hammarby ifatt. Ändå lyckades LIF-tränaren Joakim Bååk läsa problemen och försvarsspelet förbättrades avsevärt under den andra halvan av första halvleken.

20-21 till Hammarbys fördel i paus och en och annan trodde nog att det skulle rinna iväg i den andra halvleken. Men så blev det inte. LIF blev mer aggressiva i försvarsspelet och spelade ett försvarsspel som närmast kan betraktas som ett zon-spel, där försvararna hjälper varandra på ett annat sätt än under den första kvarten. Framåt såg det bra ut och hemvändande Tobias Varvne visar varför han varit framgångsrikt proffs utomlands. LIF har en helt annan arsenal i vinter, med många avslutsmöjligheter och tempoväxlingar som skulle räcka i Handbollsligan.

Stort plus till kantspelarna Thomas Einarsson och Emil Pettersson som svarade för nästan hälften av hemmalagets mål. 

Returen spelas på torsdag i Eriksdalshallen i Stockholm.Mål LIF Lindesberg: Thomas Einarsson 9, Emil Pettersson 5, Tobias Varvne 5, Herman Bosson 4, Joel Karlström 3, Erik Persson 2, Asso Eliassi 2, Hampus Högberg 1, Fredrik Karlsson 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.