Max Broman bäste målskytt med 8 mål.

LIF Lindesberg förlorade mot OV Helsingborg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

HELSINGBORG. LIF Lindesberg förlorade tisdagens match borta mot OV Helsingborg klart, men visade vilket spel man ska spela och visade upp en ny kanonmålvakt i inlånade Lukas Wallinder och ett bra kontringsspel.

OV Helsingborg-LIF Lindesberg slutade 33-25 (19-12).

Det är ingen lek att ta poäng av OV Helsingborg i Helsingborg Arena, det vet de flesta lag och det blev LIF Lindesberg varse på tisdagskvällen. OV Helsingborg spelar en otroligt stabil handboll med ett stabilt lag och behöver inte hitta på något nytt för att överglänsa motståndarna.

För LIF Lindesbergs del började det illa. Målvakten Robert Mjörnander hade inte inte sin bästa kväll i livet och släppte ett par billiga bollar i matchinledningen, men fick stå kvar lite för länge. In kom i den första halvlekens slutskede inlånade målvakten Lukas Wallinder och visade direkt hur mycket en målvakt kan betyda.

Lukas Wallinder lånades in i helgen från Handbollsligalaget Hallby, är endast 20 år, 194 centimeter lång, men spelade som en rutinerad elitmålvakt. LIF låg under med sju bollar i halvtid, men gjorde, mycket tack vare Wallinder, en helt jämn andra halvlek mot OV. Lukas fick även priset som LIF Lindesbergs bäste spelare.

I övrigt var det som vanligt. Max Broman missade i och för sig några lägen i matchens slutskede, men är annars otroligt stabil. LIF-spelarna ser lite för fega ut i anfallsspelet, trots att man rullar bort sina motståndare och man skulle önska fler enskilda attacker.

OV Helsingborg kom till kvällens match med en heroisk seger hemma mot IFK Kristianstad i torsdags i den avgörande kvartsfinalmatchen i Svenska cupen, alltså samma IFK Kristanstad som just nu leder Handbollsligan. OV vann med 31-29, men åkte ut på grund av att Kristianstad vann med fyra bollar i den första matchen.

LIF Lindesberg kom till match med en färsk seger hemma mot Anderstorp i bagaget och med ett självförtroende som för första gången på länge var över vattenytan.

Nu är LIF tillbaka i verkligheten. Livet från och med nu handlar om att ta så mycket poäng man kan på hemmaplan, och hitta bonusar i bortapoäng. LIF Lindesberg kommer att få tillbaka målsprutan Jesper Nilsson och viktige Herman Bosson, men man måste tänka bort dessa innan de är tillbaka. Det nuvarande kontringsspelet räcker långt, men då gäller det att få bort alla tekniska fel som LIF gör i sitt anfallsspel.

Mål LIF Lindesberg: Max Broman 8, Fredrik Karlsson 5, Joel Karlström 3, Emil Pettersson 2, Asso Eliassi 2, Oskar Cosmo 2, Joakim Bååk 2, Algot Hane 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.