LIF Lindesberg tar emot RP Linköping idag

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg har inte gjort speciellt mycket på sistone för att locka publiken till Lindesberg Arena idag och RP Linköping brukar inte vara någon publikmagnet.

Det är länge sedan LIF Lindesberg var ett av Sveriges snabbaste handbollslag, och det är också länge sedan LIF Lindesberg var ett topplag i Allsvenskan. Målet inför den här säsongen var en kvalplats uppåt, alltså sämst fyra, men med sju matcher kvar att spela har man tio poäng upp till fjärdeplatsen och de återstående matcherna känns mest som – mellanmjölk.

Såklart ska det ändå räcka mot ett lag som RP Linköping, men efter att ha släppt in 39 mål Tyresö kan ingen längre ställa några garantier och RP har faktiskt mer att spela om än LIF. Publiken kommer säkert ändå idag, även om publiksiffran inte stiger, och kanske kan LIF få tillbaka något av det självförtroende man helt saknat i de två senaste matcherna.

LIF Lindesberg har inte släppt något lag ännu, men intressant att se hur tränaren Ivica Zubac hanterar att LIF faktiskt släppt in 80 i de två senaste matcherna. Kanske presenterar han en ny försvarsidé och kanske låter han unge målvakten Ludvig Mattsson få förtroendet från start. Något måste ju göras.

LIF Lindesberg-RP Linköping startar klockan 17.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.