Tobias Warvne är nyckeln i vinter. Det visade han redan i den första träningsmatchen.

LIF vann första träningsmatchen

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg övertygade och vann säsongens första träningsmatch hemma mot VästeråsIrsta HF på lördagen. Stabilitet var ledordet.

LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF slutade 29-28 (16-13).

Det närmast sörjande eller de riktiga fansen fanns på plats på läktaren när LIF Lindesberg mötte VästeråsIrsta i årets första träningsmatch. Gästerna har haft ett träningsläger i arenan under några dagar och man avslutade detta med match mot LIF.

De flesta var förstås nyfikna på att se Tobias Warvne i hans första match i LIF-tröjan, sedan han beslutade sig för att avsluta proffskarriären i våras. Och Warvne kommer definitivt att vara en stor tillgång för i vinter. Tobias spelade mest mittnia mot VästeråsIrsta och spelet blev snabbare och mer stabilt än under den förra säsongen. I försvaret spelade Tobbe tvåa och övertygade stort.

Men publiken fick också se några andra ljusglimtar. Med Oskar Cosmo borta på grund av skada fick Erik Persson visa att han håller allsvensk klass och på högerkanten varvade Emil Pettersson och nyförvärvet NN att man klarar uppgiften. På vänsterkanten varvade Thomas Einarsson, Jesper Gyllby och NN och gjorde det man kan förvänta sig. Såklart saknades Max Broman, men i Division 1 klarar man sig utmärkt.

Anfallsmässigt så det stabilt ut och tempot var bättre än under den förra säsongen. Några tekniska fel och felaktiga avslut resulterade i baklängeskontringar, men det hinner säkert tränaren Joakim Bååk rätta till innan seriestart.

Försvarsmässigt var det mestadels 6-0-försvar som gällde. Eller ska man säga 7-0-försvar? LIF stod lite längre ut och spelade betydligt tuffare än vad vi sett på flera år. Tobias Warvne var den som stack ut med en egen variant på att spela försvarstvåa där han gick ut högt mot spelet i mitten, för att sedan återgå till sin position och spela stenhårt mot högernian i VästeråsIrsta – om denne fick bollen. Kul att se.

Sammanfattningsvis en riktigt bra första match för säsongen. Saknades gjorde alltså Oskar Cosmo och stjärnan Jesper Nilsson. Vad gäller den sistnämnda verkar ingen veta hur det blir. Vissa rykten har sagt att ”Nisse” ska lägga av och andra att han kommer att spela i Allsvenskan, och inte i LIF. När frågan ställdes till LIF-tränare Joakim Bååk under lördagen blev svaret en axelryckning.

-Jag vet inte, sade Bååk.

Mål LIF Lindesberg: Tobias Warvne 5, Asso Eliassi 5, Herman Bosson 5, Thomas Einarsson 4, Anton Flood 3, Erik Persson 2, Joel Karlström 2, Felix Karlsson 1, Fredrik Karlsson 1, Hampus Höglund 1.

Tobias Warvne visade klass från start.
Simon Ongeri har utvecklats sedan den förra sejouren i LIF Lindesberg och var riktigt bra.
Emil Pettersson är ett vapnen på högerkanten i vinter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.