Herman Bosson var målbäst hemma mot Boden i oktober.

LIF vann utan att övertyga

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

STOCKHOLM. LIF Lindesberg tog på onsdagskvällen en ny seger i Division 1 norra, när man mötte HK Silwing-Troja på bortaplan. Två nya poäng, utan att övertyga och där hemmalaget vann den andra halvleken.

HK Silwing/Troja-LIF Lindesberg slutade 29-36 (14-22).

Ingen ska påstå att det är enkelt att vara storfavorit under en hel säsong, och visst är det godkänt att göra 36 mål och vinna – men ändå. LIF Lindesberg är vassa och vakna i försvaret under matchens inledning för att sedan bli snällare och anfallsspelet imponerar förstås – så länge man har en rörelse framåt. Uppställt är LIF Lindesberg inte ett allsvenskt lag.

Hårda ord? Kanske, men om inte LIF Lindesberg använder division 1-säsongen till att vässa kvaliteterna inför Allsvenskan 2023/2024 är överlägsenheten enbart till för de enögda.

Försvarsmässigt försöker man lyfta tvåorna och gör denna förändring bra, men anfallsmässigt måste man spela med tryck och rörelse för att man ska kunna se ett bättre allsvenskt lag än under förra säsongen. Man har definitivt materialet, men ett stereotypt uppställt spel skulle utmanövreras av de flesta lag i Allsvenskan.

Det här är förstås ingen sågning av LIF Lindesberg. Tvärtom kanske det är nästa steg vi just nu ser. Det såg stundtals ut som om skyttekungen Jesper Nilsson hade som mission att passa mot Silwing, inte ta egna avslut. Sånt vet inte vi som bara ser på och kanske finns en plan som ska göra nuvarande trupp till ett högklasslag till hösten?

Nästa match för LIF Lindesberg spelas mot IFK Tumba hemma i Lindesberg Arena den 12 februari.

Mål LIF Lindesberg: Herman Bosson 7, Jesper Nilsson 6, Jesper Gyllby 5, Joel Karlström 4, Emil Pettersson 4, Hampus Högberg 3, Oskar Cosmo 3, Felix Karlsson 2, Erik Persson 1, Tobias Varvne 1.

2 Comments

  1. Håller med dig så långt ”Supporter”. Mina funderingar ligger på nästa säsong i en liga som är värdig LIF Lindesberg – Allsvenskan. Jag är en enögd och trogen LIF-supporter, jag också, men vill ju att LIF återigen ska bli ett topplag i Allsvenskan. /Källberg, 24i

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.