Linda Svahn blir kanslichef – i Örebro

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Under onsdagen presenterades avgående kommunalrådet i Lindesberg, Linda Svahn (S), som ny kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro.

Jag är glad och känner mig förväntansfull. Jag hoppas att jag ska kunna bidra på ett positivt sätt till den fortsatta utvecklingen av Örebro kommun tillsammans med den politiska majoriteten och medarbetarna på förvaltningen, säger Linda Svahn (S), tillträdande kanslichef för Socialdemokraterna i Örebro i ett pressmeddelande.

Linda Svahn kommer att tillträda sitt nya uppdrag i oktober och i ett pressmeddelande skriver man att Svahn kommer att ha ett stort ansvar för att hålla ihop det strategiska arbetet på Kommunalrådskansliet och vara en viktig länk mellan politik och förvaltning i det dagliga arbetet med att styra Örebro kommun.

Linda Svahn har tidigare meddelat att hon slutar som kommunalråd och som ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg. Linda Svahn är utbildad statsvetare och har tidigare bland annat arbetat som nämndsekreterare och utredare.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Linda som ny kanslichef hos oss. Hon har en lång erfarenhet av politiskt arbete och med hennes tidigare yrkeserfarenhet och kompetens blir hon ett bra tillskott till övriga medarbetare på kansliet, säger John Johansson (S), tillträdande ordförande för Kommunstyrelsen.

Linda Svahn efterträder Erika Svanström som valt att gå vidare till ett nytt jobb utanför politiken.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.