Linda Svahn (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Lindesberg meddelade under tisdagen att hon avgår.

Linda Svahn slutar som kommunalråd

LINDESBERG. Under tisdagen meddelade Socialdemokraterna i Lindesberg att kommunalrådet och ordföranden i barn- och utbildningsnämnden Linda Svahn väljer att hoppa av sina uppdrag.

Arbetet med att hitta Svahns efterträdare påbörjas under augusti månad.

Efter valet 2018 hette Lindesbergs kommunalråd Irja Gustavsson (S), Linda Svahn (S) och Susanne Karlsson (C). Inför valet 2022 heter kommunalråden Bengt Storbacka (S), Mathz Eriksson (C) och någon ännu inte utsedd.

– Det är inte lättvindigt jag fattat det här beslutet. Det har fått mogna fram under lång tid. En tid då jag mer och mer känt att jag vill utvecklas och lära mig nya saker. En tid då jag alltmer har känt att uppdraget förtjänar någon som brinner för det mer än jag gör nu, skriver Linda Svahn i ett pressmeddelande. Beslutet har inget att göra med eventuell turbulens eller mediabevakning. Det har att göra med att jag innan jag tillträdde 2014 tänkte att jag nog kommer kunna utveckla och utvecklas i det här uppdraget i ungefär åtta år. Där är jag snart. Jag har nu haft förmånen att få leda arbetet i barn- och utbildningsnämnden i sju och ett halvt år och känner att det är dags för mig att gå vidare till andra utmaningar.

Att samtliga tre kommunalråd som tog tag i utmaningarna efter valet 2018 slutar nu eller har slutat säger kanske något om den press som finns naturligt i yrkesrollen.

– Jag är stolt över den resa som kommunen gjort under de år jag haft förmånen att vara politiker på heltid, över att jag fått vara med på hela resan kring nya Lindbackaskolan, en ny förskola i Frövi, förbättrade skolresultat i grundskolan och mycket, mycket mer, säger Linda Svahn. Att jag fått vara med och förhandla fram ett majoritetsstyre tillsammans med Centerpartiet två gånger. Alla samtal med medborgare och andra politiska företrädare har gett mig en ödmjuk syn på demokrati och vad det innebär att företräda medborgarna. Att det innebär att väga olika intressen mot varandra för att hitta den klokaste vägen som gynnar så många som möjligt.

Varken Susanne Karlsson (C), Irja Gustavsson (S) eller Linda Svahn (S) finns med på valsedlarna 2022.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.